ישראל בעלת למעלה מ-60 שנות פיתוח של שירותי רפואת חירום. לאור התמודדות עם מגוון אירועים רבי נפגעים פיתחנו בישראל ניסיון עשיר במערכת שירותי הבריאות, ויכולת התגובה למקרי חירום ואסונות משמשת מודל עבור מדינות העולם.
תחום רפואת החירום מקבל בשנים האחרונות דגש רב מצד כל הגורמים הרלוונטיים בסין, הן מצד הגופים הממשלתיים והן גורמים רפואיים ותחום זה נבחר לאחד מתחומי היעד לשיתוף פעולה בין ישראל לסין. לאור ההתעניינות הגוברת של השוק הסיני בטכנולוגיה הישראלית, יחד עם הפיתוח הרפואי המתקדם בארץ בתחום החירום, הוחלט על הפקת אירוע ראשון מסוגו לחברות תוכנה ומכשור רפואי ישראליות, שיגיעו במסגרת משלחת מאורגנת לסין ויפגשו עם גורמים רלוונטיים בתעשית רפואת החירום.
בין האורחים הסינים נמנות מפיצי ציוד רפואי הגדולות במדינה כגון Xinxing Cathay International Group, China Emergency Response Alliance, Yadu Group ועוד. משקיעים כגון CITIC Medical, Prometheus ועוד רבים, בתי חולים ונציגי ממשרדי בריאות מחוזיים מבייג’ינג, שנגחאי, טיאנג’ין, חוביי ומשרד הבריאות הלאומי של סין.
האירוע יערך בין התאריכים 12-13 לדצמבר כאשר ב-12 בדצמבר יתקיימו לאורך היום מפגשים עם שותפים פוטנציאליים, ובערב יתקיים קוקטייל ומפגש נטוורקינג שיפתח את סמינר החירום. ב-13 דצמבר יתקיים יום חדשנות עם מומחים ישראלים וסינים בולטים בתחום, שיציגו את החידושים האחרונים בתחום רפואת החירום. באירוע ישתתפו פרופסורים מבית החולים רמב”ם, משרד הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון, מרכז הרפואי סוראסקי ומאוניברסיטת תל-אביב, יחד עם חברות הציוד הרפואי הישראליות שיציגו ויפגשו את מקביליהם מהצד הסיני.
להלן פירוט חלקי של הנושאים שיועברו באירוע: התמודדות חירום בריכוזים הומי אדם, היערכות למצבי חירום, ניהול אסונות, תפקיד האחיות בניהול אסונות, אתיקה בחירום ואסונות, רפואה ציבורית, ניהול חדרי טראומה וטיפול נמרץ, הדררכות והכשרות של צוות רפואי בתחום החירום, שיקום לנפגעי קרב וטראומה, ניהול משברים של מחלות נגיפיות.
להרשמה ולפרטים נוספים ניתן לפנות לתומר אפשטיין ממכון היצוא: tomere@export.gov.il
וכן ניתן לפנות לנספחות הכלכלית בבייג’ינג: Beijing@israeltrade.gov.il