הסכם הסחר עם סין – ההזדמנות שלכם להשפיע

משרד הכלכלה הישראלי ומשרד המסחר הסיני (MOFCOM) נמצאים בתחילת משא ומתן לקראת חתימת הסכם איזור סחר חופשי (אס”ח). מדינת ישראל היא אחת מהמדינות המובילות בעולם בכמות הסכמי האס”ח. כך גם הממשל הסיני רואה בהסכמי סחר חופשי עם מדינות העולם פלטפורמה חדשה באמצעותה ניתן להגדיל את הפתיחות למערב וכלי יעיל לקידום רפורמות פנימיות. הסכמי הסחר יוצרים סביבה עסקית גלובלית שמאפשרים לחברות בינלאומיות לפעול בסין ביתר קלות וללא חסמים.

בימים אלו סין חתומה על 14 הסכמי סחר חופשי שכבר נכנסו לתוקף, ובמקביל מנהלת דיונים לקראת הסכם סחר חופשי עם 19 מדינות נוספות, ביניהן ישראל. הסכם אזור סחר חופשי עם סין יכול ליצור הזדמנויות רבות לחברות ישראליות בשוק הסיני ואף לסייע לחברות המייבאות חומרי גלם ומוצרי ביניים מסין. ההסכם העתידי עם סין צפוי להתייחס, בין היתר, לנושאים הבאים:

• סחר בסחורות

• מכס וכללי מקור

• סחר בשירותים

• השקעות

• נושאים סניטאריים ופיטו-סניטאריים

• נושאי תקינה ורגולציה

• קנין רוחני

מבט על תוצאות הסכם הסחר של סין עם סינגפור מאפשר ללמוד על יתרונותיו של הסכם מסוג זה. סינגפור, כמו ישראל, היא מדינה קטנה נטולת משאבי טבע משמעותיים. סינגפור בולטת במספר סקטורים כגון בריאות, תיירות, פיננסים ופיתוח ערים חכמות. כיום סין היא שותפה מרכזית במסחר בין שתי המדינות, ומשמשת כמקור מספר אחד להשקעות בסינגפור. בשנת 2014 המסחר בין המדינות עמד על 95.85 מיליארד דולר ארה”ב, עלייה של 4.1 אחוז בהשוואה לאותה התקופה בשנת 2013. יתרה מזאת, כיום סינגפור נחשבת למדינת offshore מרכזית עבור היואן הסיני, ותורמת משמעותית לחיזוק המטבע הסיני בעולם.

ישראל יכולה גם היא להצטרף לרשימת המדינות שפועלות בשיתוף פעולה הדוק עם סין. הסכם עתידי יכול להעניק לחברות הישראליות הפועלות בסין יתרון משמעותי על פני מדינות שפועלות ללא הסכם סחר. עם הודעתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו וסגנית ראש ממשלת סין, ליו ינדונג, על פתיחת המגעים להסכם סחר חופשי במארס האחרון, החלו הצדדים בהכנות לקראת סבבי הדיון. כחלק מתהליך ההערכות לקראת המשא ומתן עם סין, האגף למדיניות והסכמי סחר במינהל סחר חוץ, בשיתוף עם התאחדות התעשיינים, מכון הייצוא, איגוד לשכות המסחר ולשכת המסחר ישראל-אסיה בוחנים את מפת הצרכים והאינטרסים של התעשייה הישראלית, אשר ההסכם העתידי עשוי לתת להם מענה.

לצורך כך אנו מקיימים מספר ימי מפגש עם התעשייה כדי לשמוע ישירות מנציגי החברות מה הם האינטרסים של כל חברה בהסכם עם סין. על מנת שכל סקטור יקבל את מלוא תשומת הלב וההתמקדות הדרושה אנו נערוך ארבעה סבבים כאשר בכל מפגש ישתתפו שני סקטורים מהתעשייה (לכל סקטור תהיה הזדמנות לשבת בנפרד ולהשמיע את צרכיו).

מיקום: המפגשים יערכו בבית התעשייה, רחוב המרד 29 ת”א – קומה 1

מועד: בין השעות 09:00-12:00

פירוט מועדי הסבבים בחלוקה לסקטורים:

21.11 – כימיה ופרמצבטיקה וטקסטיל

23.11 – מתכת וחשמל, מזון (כולל מוצרי חקלאות)

30.11 – מוצרי צריכה ובניה, קוסמטיקה

6.12 – אלקטרוניקה ותוכנה , מכשור רפואי

* סחר בשירותים – ייקבע מועד נוסף בהתאם לכמות החברות שתרשמנה

 

להשתתפות בסבב השיחות – נא לחצ/י כאן

 

הבלוג נכתב על ידי דניאל זוהר, קצינת מדיניות סחר בנספחות הכלכלית בבייג’ינג

צור קשר עם:

חיים מרטין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל