הפרטים הקטנים

בתמונה הגדולה אותה הצגנו בפוסט הקודם, ניתן לראות האטה בקצב צמיחת התמ”ג הסיני ביחס לשנים הקודמות כתוצאה ממדיניות “The new normal” – שלב המעבר של סין ממדינה מוכוונת ייצור למדינה מוכוונת שירות וידע.

על פי מאמר שפרסמה ה-USCBC) US-China Business Council) באתר China Business Review, יש לצלול לפרטים הקטנים על מנת לקרוא את המפה טוב יותר ולהבין את האתגרים העומדים בפני סין. המאמר טוען שיש לבחון את מצבה הכלכלי של סין על פי מיקום גיאוגרפי, חלוקה לסקטורים וסוג הצרכנים (צרכן פרטי / לא ממשלתי מול צרכן ממשלתי / בבעלות מדינה).

בחינת מצבה הכלכלי של פרובינציית גואנגדונג על פי קריטריונים אלה מציגות תמונת מצב ייחודית עבורה ביחס לשאר המחוזות.

גואנגדונג הינה חלק אינטרגרלי מיוזמת One Belt, One Road) OBOR) של נשיא סין,  Xi Jinping. במסגרת היוזמה מיושמת מדיניות לשחזור דרך המשי, חיבור בין סין למדינות אירו-אסיה ואפריקה ומינוף כלכלת סין. מיקומה האסטרטגי של גואנגדונג ותשתית הנמלים המפותחת בשטחה מקנות לה מעמד מפתח בדרך המשי הימית (Maritime Silk Road).

בנוסף, פרובינציית גואנגדונג רשמה צמיחה של כ-8% בתמ”ג שלה לשנת 2015 וצפויה לשמור על שיעור צמיחה שנתי של 7-7.5% בחמש השנים הקרובות.

מכלכלה מוכוונת ייצור לכלכלה מבוססת שירות (Credit: Robert Scoble / CC BY 2.0)
מכלכלה מוכוונת ייצור לכלכלה מבוססת שירות (Credit: Robert Scoble / CC BY 2.0)

במאמר שפרסמה סוכנות הידיעות Reuters, צוין כי גואנגדונג, שנחשבת “המפעל של העולם” ואחראית לכרבע (!) מסך כל הייצוא הסיני, עומדת בפני אתגר משמעותי כתוצאה מההאטה בקצב הצמיחה העולמי וזאת בשל היותה פרובינציה יצרנית המתבססת על ייצוא. עוד צוין במאמר כי הפרובינציה תתמודד עם אתגר זה ע”י שדרוג ושינוי ארגוני במערך הייצור בה והשקעה מואצת בחדשנות וכבר ניתן להבחין בצעדים שננקטו לקידומם.

ע”פ ה-South China Morning Post, בתחילת השבוע הודיעה ממשלת גואנגדונג על הגדלת ההשקעה ב-R&D מ-2.5% מתמ”ג הפרובינציה ל-2.8% במהלך 5 השנים הקרובות וכן על הקצאת שטחים בסך של כ-5 מיליון מ”ר לטובת אינקובטורים בניסיון למשוך חברות סטארטאפ זרות ולעודד יזמות מקומית. במאמר מובאים קולות הטוענים כי יש לנקוט בצעדים נוספים, אך אין ספק כי מדובר בצעדים חיוביים בכיוון הנכון.

הערה: נכתב על ידי צוות נספחות דרום סין

צור קשר עם:

נועה היינמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל