בעשור האחרון חדשנות היא מילה השגורה בקרב אנשי ממשל, אנשי עסקים ואקדמאים בכל רחבי סין. החל מתחילת המילניום, מקבלי ההחלטות בצמרת השלטון בסין הבינו שעתיד הכלכלה הסינית אינו בר-קיימא כל עוד מנועי הכלכלה המקומית נשענים בעיקר על ייצור מואץ וייצוא של מוצרים פשוטים. במקביל למאמצי הממשלה והחברות הגדולות להשגת חדשנות מקומית (Indigenous Innovation) ויצירת סטנדרטים בין לאומיים, השלטון הסיני אף מקדם ומעודד חברות ומשקיעים מקומיים להשקיע בחברות זרות עם טכנולוגיה או מודל עסקי חדשני.
המוניטין הקיים של ישראל כמעצמת טכנולוגיה וחדשנות בכל רחבי העולם, בא לידי ביטוי ביתר שאת בסין. כל ישראלי המתגורר בסין או עושה עסקים עם חברות סיניות יכול להעיד על הכבוד וההערכה הרבה שישראלים זוכים לה בסין. סינים רבים במיוחד אנשים עסקים ומשקיעים מקשרים את ישראל עם חדשנות טכונולגית וקידמה. תכנית החומש ה-13 שתכנס לתוקף בקרוב, אף היא מדגישה את החדשנות כאחד מההיבטים המרכזיים שעליהם תשים הממשלה הסינית דגש.
בחצי השנה האחרונה אנחנו רואים מגמה הולכת וגוברת של חברות הזנק שמפתחות את המוצר שלהן תוך הכוונה לשוק הסיני ולכן מחפשות משקיע סיני גם בשלבים המוקדמים.המשקיעים הסינים לעומתם פונים אלינו בחיפוש אחר הזדמנויות השקעה בחברות חדשניות מישראל.
תוך זיהוי העניין המשותף וההזדמנות, ערכנו החודש אירוע השקעות ממוקד לתחום ה- ICT, או כפי שהוא נקרא בסין ה-Technology, Mobile, Telecommunication) TMT ).
שש חברות ישראליות שמגייסות כסף או מחפשות שת”פ אסטרטגי הציגו את הפעילות והמוצרים שלהן מול קהל של מעל ל-50 משקיעים ביניהם נציגים מ-Fuson , Soft Bank China Capital, ו- Go Capital.
את האירוע פתחה הרצאה של דב מורן, ששיתף מניסיונו כיזם סדרתי. מורן, שמוכר בסין בעיקר בעקבות המצאת הUSB עורר עניין רב בקרב הקהל הסיני שהתעניין בניסיון שהוא צבר – הצלחותיו וכשלונותיו.
אופי האירוע אפשר שיח פתוח כאשר עם תום המצגות המשקיעים הסינים שאלו שאלות ולאחר מכן נציגי החברות הישראליות והמשקיעים המשיכו עם שיחות היכרות ונטוורקינג חופשי.
הנספחות הכלכלית בשנגחאי מעוניינת להמשיך ולספק לחברות ישראל במה והזדמנויות למצוא משקיעים ושותפים סינים. לשאלות ולמעוניינים, אנא צרו קשר עמנו קשר.