ב-8 בפברואר יחגגו הסינים ברחבי העולם את תחילת שנת הקוף. לפי המסורת הסינית, שנת הקוף היא סמל לחופש, חוכמה, גמישות, מזל ואושר. בנוסף, לשנה זו מיוחסות אנרגיות חיוביות בכל הקשור להוקרת חברויות ויחסים בין בני אדם.
ראש השנה הסיני נקרא גם חג האביב וחג שנת הירח החדשה. מחזור השנים בסין מתאפיין בכך, שכל שנה מזוהה עם בעל חיים. יש הטוענים, כי בעלי החיים שנבחרו הם אלה שהשפיעו על החיים של האנשים: עכבר, שור, נמר, ארנבת, דרקון, נחש, סוס, כבשה, קוף, תרנגול, כלב וחזיר.
האגדה מספרת, כי לפני מותו, בודהה הזמין אליו את כל בעלי החיים ורק 12 הגיעו. אותם 12 נבחרו לייצג את השנים כאות הוקרה לנאמנותם. אגדה נוספת מספרת על “הקוף המלך” האהוב (“Monkey King” – qi tian da sheng), שנתפס כסמל לאומץ וצדק. ה”קוף המלך” נחשב חכם ובעל יכולות וכישורים, ביניהם נודע כמוכשר באומנויות לחימה והגן על האדון שלו, הנזיר “Tang Sen” במהלך מסעו להודו במטרה להגיע לספרי הבודהיזם.
הסינים המסורתיים מאמינים, שבעל החיים של השנה, בה האדם נולד, הוא “בעל החיים המסתתר בליבו” וכי יש לו השפעה על אופי האדם. ילידי שנת הקוף נולדו בשנים 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016. הם נחשבים לטיפוסים אנרגטיים, אינטליגנטים, אהובים על הכלל ובעלי מזל מוצלח במיוחד.
בתרבות הסינית, העיסוק במניין השנים דרך בעלי החיים מהווה דרך מעודנת להתעניין בגיל האדם מבלי לנקוב בגיל מפורש.


במהלך כתיבת הפוסט הזה נתקלתי בפרסום חיובי במיוחד ביחס לשינויים הכלכליים הצפויים בשנת הקוף. נקווה, כי יש להם גם קשר למציאות המורכבת בימים אלו.
בינתיים נראה, כי לקראת שנת הקוף וכמיטב המסורת הסינית, כל מותגי היוקרה כבר נערכו בהתאם ולא פספסו את ההזדמנות לייצר סדרות מיוחדות לשנה החדשה, בין הדוגמאות השונות, שסוקרו כאן, ניתן לראות שוקולד ייחודי של GODIVA, תכשיט של LOUIS VUITTON ואף איפור של Giorgio Armani.
בנוסף, אמנים סינים שונים מכבדים את שנת הקוף ומייצרים אמנות ייחודית לשנת הקוף, כפי שניתן לראות כאן, בין היתר על ידי פיסול בעץ מהגוני, ציור בחול, מגזרות נייר ועוד ולבסוף, אם אתם מחפשים פריטי קוף מעוצבים זמינים יותר, ראו הכתבה כאן, שהתפרסמה דווקא באתר ישראלי.
האווירה בדרום סין לקראת שנת הקוף אופטימית ומלאת משאלות לכבוד השנה החדשה שבפתח. נאחל לכולנו, ששנת הקוף תהיה מלאת אושר ומזל טוב
Gong Xi Fa Cai!