בין ה- 4 ל- 6 בינואר נערך אירוע ההשקעות בבייג’ינג, אירוע שנערך ביוזמת משרד הכלכלה והתעשייה, שגרירות ישראל בסין, אינפיניטי ומשרד המדע והטכנולוגיה הסיני.
האירוע, שתוכנן במקור לכ- 1000 משתתפים ולכחמישים חברות ישראליות, צמח בסופו של דבר לאירוע עם כמאה חברות ישראליות משתתפות וכ- 2000 משתתפים סינים, שהגיעו לאירוע, מה שהצביע על העובדה, כי מדינת ישראל הינה כיום אחד מהשמות החמים ביותר על מפת ההשקעות הסינית.
בין הדוברים באירוע היו, בין היתר, גואו גואנצ’אנג, בעלי חברת פוסון, פו שנג, מייסד של חברת צ’יטה מובייל הסינית, החברות סינופק, צ’יהו 360, פונג-אן, טנסנט, קרן ההשקעות CIC (קרן ההשקעות הגדולה בעולם) ובגדול, מרבית הקרנות, החברות והמשקיעים הגדולים בסין, שהציבו את ההשקעה בטכנולוגיות ישראליות כיעד.
החברות הסיניות באו להתרשם מהחברות הישראליות, ברובן חברות הזנק, שפעלו בתחומי האינטרנט ומובייל, ציוד רפואי, קלינטק ורובוטיקה ואוטומציה. לו”ז הכנס, מעבר להרצאות, היה פגישות B2B בין המשקיעים הסינים והחברות הישראליות כשבסה”כ נערכו למעלה מ- 200 פגישות, אותן תיאמו הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה והתעשייה בבייג’ינג, שנגחאי, גוואנגז’ו והונג-קונג.
הצפי הוא, כי עשרות עסקאות עשויות להתרקם כתוצאה מהאירוע וכבר יש “פולו-אפים” קונקרטיים, שהנספחויות עוקבות אחריהן.
מגמת ההשקעות הסיניות בישראל הולכת וצוברת תאוצה בשנים האחרונות, כשההערכה היא, כי שנת 2016 תמשיך במגמה זו.
התנודתיות הרבה בבורסת שנגחאי, לה היינו עדים בשבועות האחרונים, גורמת למשקיעים סינים רבים להבין, כי לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד (מתנודד למדי) וזו אחת מהסיבות להשקעות סיניות רבות שזורמות לחו”ל, כשישראל, כאמור, היא אחד היעדים המרכזיים.
הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה והתעשייה בסין ממשיכות לעמוד בקשר עם המשקיעים הרלוונטיים מהאזורים שלהן על מנת להמשיך ולעודד את ההשקעות הסיניות במשק הישראלי בכלל ובהייטק בפרט.