היזמים הופכים למשקיעים ותעשיית הון הסיכון הסינית צוברת תנופה

בשנת 1999, כשההכנסה לנפש בסין עמדה על כ- 850 דולר בשנה, יזם צעיר בן 31 בשם ניל שן (Neil Shen), יחד עם שלושה מחבריו, הימר שלמרות ההכנסה הנמוכה, סין צפויה לפתח בקרוב שוק תיירות פנים עצום. הם הקימו אתר להזמנת מלונות וטיסות בשם Ctrip וקיוו לטוב.

נחשו מה? הם צדקו.

ב- 16 השנים שחלפו מאז, התמ”ג לנפש בסין צמח פי תשעה ושוק תיירות הפנים בסין מגלגל כ- 400 מיליארד דולר (וזו לא טעות).

Ctrip, הסטארט-אפ הקטן שהוקם אז, הונפק מאז בנאסדק ושווה היום מעל עשרה מיליארד דולר. ניל לא קפא על שמריו, המשיך להשקיע בחברות תיירות דיגיטאלית נוספות והפך למיליארדר.

כמו רבים מהיזמים האמריקאים, שעשו שינוי בקריירה שלהם והפכו למשקיעים, גם הוא בחר להתמקד בתחום של גילוי וטיפוח יזמים צעירים והשקעה בחברות. הוא ייסד את קרן ההון סיכון “סקויה סין” (Sequoia Capital China, הפועלת באופן עצמאי ביחס לסקויה העולמית), שמנהלת פורטפוליו של חברות בשווי של כשישה מיליארדי דולרים, מתחומים מגוונים (דוגמת מסחר מקוון, מל”טים, מדפסות תלת מימד ועוד).

ניל הוא אחת מהדוגמאות הבולטות למעבר, שעשו היזמים הסינים לכיוון ההון סיכון, אך הוא בהחלט לא הדוגמה היחידה. על פי מחקר, שערך ה- World Economic Forum, ההשקעות הסיניות בקרנות הון סיכון, שעמדו על כ- 9% מהסך הגלובאלי בכל אחת מהשנים 2006-2013 הוכפלו בשנת 2014 והגיעו לסך של כ- 15.6 מיליארד דולר, כ- 18% מההשקעות הגלובאליות בתחום.

לפי נתוני חברת PriceWaterHouseCoopers, אם בשנת 2012 עמד סך עסקאות ההון סיכון הסיני על 473, הרי ב- 2013 כבר צמח ל- 738 וב- 2014 טיפס ל- 1334, זינוק מטאורי ממש, שהפך את סין לשוק השני בגודלו להשקעות הון סיכון, אחרי ארה”ב ולפני אירופה.

הכיוון שהמשקיעים הסינים הולכים אליו הוא יותר השקעות הון סיכון בשלבים מוקדמים (ומסוכנים) משהיו רגילים לעשות בעבר. אכן, מרבית ההשקעות נשארות בתחומי סין אבל כמו שראינו עד כה, יזמים כמו ניל (וניתן לקחת כדוגמאות את החברות Baidu, Alibaba, Xiaomi ועוד) כבר השקיעו בחברות ישראליות, עקב השם הטוב שיצא לחדשנות הישראלית.

זה בדיוק הברזל החם, שאנו מכוונים להכות בו בוועידת ההשקעות הקרובה בבייג’ינג (China-Israel Technology, Innovation and Investment Summit), וזו גם הבמה לקרוא לעוד חברות ישראליות להצטרף לעשרות החברות, שכבר נרשמו.

במידה והחברה שלכם חדשנית ופועלת תחת אחד מהתחומים הבאים: אינטרנט ומובייל, קלינטק וחקלאות, אוטומציה ורובוטיקה או ציוד רפואי והשוק הסיני מעניין אתכם, אני מאמין כי מקומכם איתנו.

מדובר באירוע הכלכלי הישראלי הגדול ביותר, שנערך בסין עד כה והכוונה היא לחשוף בדיוק בפני אותם משקיעים סינים, שתוארו כאן את כל מה שיש להייטק הישראלי להציע, כמו גם לתאם עבור חברות הטכנולוגיה הישראלית פגישות B2B עם משקיעים סינים.

לפרטים והרשמה יש ליצור קשר עם חובב רף בכתובת המייל: hovav.ref@economy.gov.il

צור קשר עם:

אופיר גור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל