העיר שנז’ן (Shenzhen), שנמצאת בדרום סין על גבול הונג קונג, ידועה כמרכז ההייטק הסיני. בשנז’ן נמצאים מרכזי מחקר ופיתוח רבים של חברות ענק סיניות דוגמת: ZTE, HUAWEI, TCL, BYD ועוד והעיר נהנית מהשקעות זרות רבות. נכון לשנת 2014, האוכלוסייה בעיר מונה כ-10 מיליון בני אדם. בשנת 2014 עמד התמ”ג על 252 מיליארד דולר, עם קצב צמיחה שנתי של 8.8% ותוצר לנפש של כ-23,600 $.
על פי סקר של מכון המחקר לחדשנות TusPark של אוניברסיטת Tsinghua, נבחרה שנז’ן לעיר הידידותית בסין ליזמות וחדשנות לשנת 2014 מתוך 100 ערים ראשיות בסין (למעט בייג’ינג, שנגחאי, טיאנג’ין וצ’ונגצ’ינג, שלא נבדקו).
הפרמטרים שנבחנו הם תמיכה ממשלתית, פיתוח תעשייתי, כישרונות טכנולוגיים, סביבת מו”פ, תמיכה פיננסית, שירותי תיווך, סביבת שוק וחדשנות, כאשר בשלושה מתוכם נבחרה שנז’ן במקום הראשון ובעשייריה הפותחת ניתן למצוא עמה חמש ערים דרומיות נוספות: גואנגז’ו, נאנג’ינג, שוז’ו, חאנגז’ו וצ’ינגדאו.
לא בכדי דבק בעיר הכינוי “עמק הסיליקון של סין”- העיר משקיעה מאמצים רבים על מנת לקדם אג’נדה של יזמות וחדשנות. לאחרונה, העמיד הממשל קרן של כ-31 מיליון דולר לטובת מימון תשתיות יזמות וממשל העיר העלה את תקרת ההלוואה ליזמים מתחילים מכ-16 אלף דולר לכ-33 אלף דולר.
היזם Yu Jing, המפתח רובוט שירות עם צוותו בשנז’ן צוטט במחקר ואמר, כי “אני לא צריך לבזבז זמן רב ואנרגיה למציאת שותפים והון משום שסביבת העבודה היזמית כאן איתנה. אני יכול למצוא שותפים או להכיר משקיעים בקלות על ידי השתתפות בפעילויות כאן, וגם הממשל מציע לנו תמיכה מגוונת”.
גם לכם ממתינה הזדמנות בשנז’ן:
בימים אלו, נפתח קול קורא רביעי בתוכנית הדו-לאומית למו”פ תעשייתי של ישראל עם העיר שנז’ן.
מתימו”פ, מרכז התעשייה הישראלית למחקר ופיתוח, המיישם את תכניות המדען הראשי לשיתוף פעולה בינלאומי, מזמין חברות ישראליות להגיש בקשות לביצוע פרויקטים של מחקר ופיתוח תעשייתיים יחד עם שותפיהן מהעיר שנז’ן מדרום סין.
גב’ טליה גושן, מנהלת תכנית סין- ישראל למו”פ תעשייתי במתימו”פ, מציינת כי “בקול הקורא האחרון אושרו במשותף שלושה פרויקטים ואנו מקווים, כי הרחבת הפעילות לשני קולות קוראים בשנה, תאפשר ליותר חברות לנצל את הפלטפורמה ולקבל מימון לפרויקטים משותפים בתחום המו”פ עם חברות משנז’ן”.
המועד האחרון להגשת בקשות משותפות: 15.12.2015. מידע מפורט וטפסי הגשה ניתן למצוא באתר מתימו”פ.
לפרטים נוספים: גב’ טליה גושן, מנהלת תכנית סין- ישראל למו”פ תעשייתי: talia@matimop.org.il.