מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה שואף להרחיב את היצוא מישראל לשווקים חדשים, כחלק ממדיניות הממשלה להידוק היחסים עם מדינות בעולם המתפתח ומדינות אסיה בפרט. במסגרת מדיניות זו, ישראל שמה לה למטרה לחזק את הקשרים הבילטראליים עם סין, בין היתר באמצעות הסכם אזור סחר חופשי (אס”ח). ב-2014 הצדדים אישרו את סקר הכדאיות המשותף, שהוכן במטרה להכיר את מדיניות הסחר והחקיקה בשתי המדינות, להציג נתונים כלכליים וסטטיסטיים ולנתח את פוטנציאל ההסכם העתידי. הממשל הסיני הודיע, כי ישראל נמצאת בין המדינות, עמן סין מתכוונת לנהל מו”מ בקרוב.

הסכמי אס”ח נועדו לקדם את היצוא הישראלי בשווקי העולם, באמצעות טיפול בחסמי הסחר השונים בהם נתקלות החברות הישראליות ביצוא ויצירת מסגרת שיתוף פעולה רחבה ככל הניתן מול מדינות היעד. כיום, יותר מ-60% מהמסחר הבינלאומי של מדינת ישראל מתבצע במסגרת הסכמי אס”ח. בימים אלה ישראל נמצאת במו”מ עם הודו, פנמה ואוקראינה ונמצאת בשלב מתקדם לקראת פתיחת מו”מ עם וייטנאם, קוריאה הדרומית ואיחוד המכסים של רוסיה, בלרוס, קזחסטן וארמניה.
הסכם סחר חופשי עם סין יכול ליצור הזדמנויות רבות לחברות ישראליות בשוק הסיני ואף לסייע לחברות המייבאות חומרי גלם ומוצרי ביניים מסין. ההסכם העתידי עם סין צפוי להתייחס, בין היתר, לנושאים הבאים: סחר בסחורות- מכס וכללי מקור, סחר בשירותים, השקעות, נושאים סניטאריים ופיטו-סניטאריים, נושאי תקינה ורגולציה, קניין רוחני ועוד.

כחלק מתהליך ההערכות לקראת המו”מ להסכם אס”ח עם סין, האגף למדיניות והסכמי סחר במינהל סחר חוץ, בוחן את מפת הצרכים והאינטרסים של התעשייה הישראלית, אשר ההסכם העתידי עשוי לתת להם מענה. במידה וחברתך סוחרת בסחורות או שירותים עם סין, או מעוניינת בחדירה לשוק הסיני, חשוב שהמידע הרלוונטי לקראת המו”מ, כגון מידע על חסמים מכסיים או רגולטוריים, יועבר לאגף למדיניות והסכמי סחר ובכך יסייע למקסום תרומתו של ההסכם העתידי לכלכלה הישראלית.
לשם כך, נודה על מילוי השאלון הקצר בקישור זה. מידע זה חשוב ביותר ובאמצעותו נוכל באגף למדיניות והסכמי סחר לפעול למען האינטרסים של התעשייה הישראלית.
לפרטים נוספים ושאלות ניתן לפנות ל: IsraelFTAs@Economy.gov.il
- השאלון הוא מסמך פנימי ואנו מתחייבים לא לפרסמו.