דרך המשי או דרך האינטרנט

אתמול נערך בשנז’ן טקס חניכת הפארק הווירטואלי למסחר אלקטרוני בסין, הייעודי לחברות ישראליות. מספר משתמשי האינטרנט בסין הולך וגדל, 90% מהם משתמשים באינטרנט דרך הסלולרי. השבוע פורסם דו”ח של China Internet Network Information Center (CNNIC), לפיו במחצית הראשונה של שנת 2015 מספרם הגיע ל-668 מיליון (עלייה של 19 מיליון משתמשים בחצי השנה האחרונה). יותר ממחצית מהמשתמשים, כ- 360 מיליון, ביצעו רכישות באינטרנט. אחד השיאים בתחום המסחר המקוון נשבר ב-11.11 של אותה שנה.

תאריך זה זכה בסין לכינוי “חג הרווקים”, מכיוון שזהו התאריך היחיד בשנה שכולל ארבע ספרות “1”, המסמלות רווקות. כמובן, שלחג זה אין שורשים עמוקים בהיסטוריה הסינית והוא תולדה של השנים האחרונות ולמעשה מאחוריו עומדת חברת טאו באו (Taobao), שמצאה סיבה מצוינת להגדלת המכירות. הסיבה המקורית, כאמור, הייתה לאפשר תירוץ לרכישת מתנות לרווקים, אך זו נשכחה במהרה והמועד הפך ל”חג של קניות מקוונות”, כשמידי שנה נהנית החברה, וכן חברות מקוונות אחרות, ממכירות משמעותיות באותו יום.

בשנת 2014, בסיום היום, היקף המכירות של שתי הפלטפורמות למכירה מקוונת של עליבאבא (Alibaba) הגיעו לבדן לסכום של 9.3 מיליארד דולר. אחד הנתונים המרשימים ביותר, שמעידים על המהפכה הפנימית שעובר שוק הקמעונות המקוון, הוא ש-42% מהרכישות בוצעו באמצעות מכשירי מובייל.

האנקדוטה אודות התאריך הייחודי היא רק חלק מסיפור הפיכתה של סין למובילה הגלובלית בתחום המסחר המקוון. למעשה, יעד זה הוגדר כמטרה במדיניות של המשרד לתעשייה ולטכנולוגית המידע של הממשל הסיני במסגרת תוכנית החומש ה-12 של סין (2011-2015). היעד, שהוא חלק מהמגמה הכללית להגברת הצמיחה בהתבסס על צריכה פנימית, הושג כבר בשנת 2013, כאשר שוק המכירות המקוון בסין הפך לגדול ביותר בעולם לאחר שעקף את ארה”ב. נוכח מגמה זו, אנו עדים לחדירה של חברות זרות לשוק המסחר האלקטרוני בסין שהחלו לאחרונה לשווק את מרכולתן ישירות לצרכן הסיני. דוח סטטיסטי, שפורסם בתחילת 2014 על-ידי הממשל הסיני, מראה שבשנת 2013 נפח המסחר הסיני באינטרנט עבר את ה- 10,000 מיליארד ובכך מסמן שקניות באינטרנט הופכות לערוץ דומיננטי למסחר.

אני שמחה לשתף אתכם, כי חברות ישראליות גם יכולות לקחת חלק בתהליך, בין היתר דרך הפארק הווירטואלי למסחר אלקטרוני, הייעודי לחברות ישראליות, שהוקם בשנז’ן וכאמור נחנך אתמול בטקס רב משתתפים. הפארק, הפועל באזור הסחר החופשי של שנז’ן, המכונה QianHai, הינו מיזם של הממשל הסיני, שנועד לסייע לחברות זרות בחדירה לשוק הסיני, תוך צמצום בהוצאות ההקמה, במשך זמן החדירה לשוק, וסיוע בעקיפת המכשולים הבירוקרטיים.

אורלי שפע, מנכ”לית חברת INTEGRAL

חברת אינטגרל (Intergral) הישראלית, הפועלת בסין בתחום התוכנה כבר יותר מעשור, הינה הנציגה בישראל של המיזם הסיני. מר סיני ניסנבוים, מנהל מחלקת עסקים סין בחברה, מומחה לתרבות, חברה ועסקים בסין ודובר סינית שוטפת, סיפר לנו אודות הפעילות ומזמין חברות מתעניינות לפנות אליו ישירות: “נוכח הפוטנציאל העצום של המסחר המקוון בסין בשנים האחרונות, אנחנו גאים להוות פלטפורמה לסיוע בקידום חברות ישראליות בשוק הסיני. אני מזמין חברות ישראליות מתאימות ליצור עמי קשר כדי לבחון אפשרויות לשיתוף פעולה. המטרה היא לסייע לחברות הישראליות לחדור לשוק הסיני תוך צמצום של כמעט 80 אחוז מההוצאות ושני חודשי עבודה בלבד. באמצעות ערוצי שיווק מרובים למסחר אלקטרוני, גופים ישראלים שונים יכולים לחדור לשוק הסיני המקוון במהירות ולהפוך לשחקן תחרותי הנהנה ממדיניות גמישה, ערוצי עסקים נוחים ופשוטים, ושירות אשראי איכותי. כנציגי הפארק הווירטואלי אנחנו נסייע ליצואן הישראלי לקבל את מלוא השירותים השונים בכדי לפעול בשוק זה, מהקמת ישות בסין וכלה בשיווק וקידום מכירות ברשתות החברתיות הסיניות השונות”/  ניתן ליצור קשר עם מר ניסנבוים במייל: sinai@integralerp.com

צור קשר עם:

נועה היינמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל