לאחרונה פורסם ב-New innovation index system to boost Guangdong’s economy, כי בקרוב תושק מערכת מדדים חדשה, שמטרתה לכמת ולנטר את רמת החדשנות בפרובינציית גואנגדונג, בין הפרובינציות הגדולות והמובילות בסין.
מר Huang Ningsheng, מנהל מחלקת המדע והטכנולוגיה של הפרובינציה, הציג את המערכת החדשה באירוע החקיקה השנתי בבייג’ינג. המערכת כוללת מדד השקעות, מדד תוצאות ומדד ביצועים.
על פי דו”ח לשנת 2014, המסכם את יכולות החדשנות באזורים השונים בסין, הפרובינציה זכתה להישגים בתחום, ביניהם העובדה שיותר מ-50% מהבקשות לרישום פטנטים בסין מגיעות מגואנגדונג. כמו כן, הדו”ח מציין, כי במשך שבע שנים ברציפות, דורגה הפרובינציה במקום השני ביכולת לחדשנות בסין.
לאחרונה, פורסם דו”ח, שנערך על ידי לשכת המסחר של ארה”ב בדרום סין, ניתח חברות ממגוון סקטורים והראה ש-79.3% מתוך 275 החברות שהשתתפו במחקר מתמקדות באספקת סחורות או שירותים לשוק הסיני ואילו רק 20.3% מתמקדות בייצור למען יצוא למדינות אחרות.
מדובר בעלייה חדה מאוד לעומת המחקר, שבוצע בשנת 2003, שבו רק 23% מהחברות שהשתתפו התמקדו באספקת סחורות או שירותים לשוק הסיני. ניתן להסיק מכך, כי יותר ויותר חברות אמריקאיות מעמיקות את הפעילות והיצוא לסין עצמה.
ישראל בכלל וחברות ישראליות בסין בפרט, מזוהות עם נושא החדשנות ואין ספק שהשיח הנוכחי מסייע להן. אחת האפשרויות להרחבת שיתוף הפעולה עם חברות מדרום סין היא דרך הסכמי המו”פ של המדען הראשי. לאחרונה, הוארך מועד סגירת הקול הקורא השני בשיתוף הפעולה במו”פ בין ישראל לגואנגדונג עד לסוף יוני. מידע מפורט וטפסי הגשה ניתן למצוא מידע מפורט וטפסי הגשה באתר מתימו”פ.