סין הקטנה שלי

שלום לכולם, שמי חיים מרטין ואני הנספח המסחרי היוצא לבייג’ינג.

מה זה אומר? שאני ומשפחתי (אשתי והבת שלנו) נעבור לגור בבייג’ינג בעוד כחודש לתקופה של כמה שנים, על מנת שאוכל למלא את תפקיד הנספח המסחרי, במשרד הממוקם בשגרירות ישראל בבייג’ינג. אלו מכם שחוו תפקיד ברילוקיישן או שליחות כלשהיא במהלך חייכם יודעים, שבמצב כזה מדובר בשליחות משפחתית ולא רק בתפקיד של אחד מבני הזוג.

כמה נספחים מסחריים יש? הנספחים המסחריים הממוקמים ברחבי העולם עובדים תחת מינהל סחר חוץ, שבמשרד הכלכלה ואמונים על קידום היצוא של חברות ישראליות במדינות היעד. כיום, ישנם כ-40 נספחים מסחריים, הפזורים בשווקים מרכזיים ברחבי העולם ועיקר תפקידם הינו לסייע לחברות ישראליות להתפתח בשוק היעד ובדרך זו לקדם את התעשייה הישראלית.

נספחים בסין: בסין ישנם כיום חמישה משרדים של נספחים מסחריים. בכל אחד מהמשרדים ישנו נספח מסחרי וצוות של מספר עובדים מקומיים וישראליים, אשר מתפעלים את הנספחות. הפיזור הקיים היום בסין הינו כדלהלן: נספחות אחת בהונג קונג, נספחות אחת בגואנגג’ואו, נספחות אחת בשנגחאי, ושתי נספחויות בבייג’ינג (למה שתיים? נסביר בהמשך). בנוסף, ישנם שלושה משרדים קדמיים, הממוקמים במחוזות: דליאן, שנזן, וצ’נגדו. משרד קדמי מנוהל, לרוב, על ידי הנספח הקרוב ביותר גאוגרפית, כאשר בשטח ישנו עובד מקומי בלבד. ניתן לפנות לכל אחד מהנספחים ברחבי העולם בעזרת מערכת הפניות שלנו ב- economy.gov.il/erm.

חברות ישראליות רבות שואפות להיכנס לסין, אך לעתים עולים חששות רבות, כגון:  “אין שקיפות”, “מעתיקים הכל”, “פערי תרבות”, “שחיתות” ועוד… תפיסות אלו לגבי סין שלובות יחד עם הפוטנציאל האין סופי, הקיים בשוק הסיני ,שכולם מדברים עליו.

כאן נכנסים לפעולה הנספחים המסחריים, המבקשים ללוות את החברות הישראליות על מנת לסייע להם לעשות כמה שפחות שגיאות ולהרוויח כמה שיותר מהחדירה ומההתפתחות בשוק הסיני.

מה עושים בנספחות שלנו? ישנן חברות רבות, המסתבכות עם תהליכי הרגולציה תוך כדי תהליך הכניסה לשוק הסיני. אי לכך הוחלט במינהל סחר חוץ לפתוח נספחות נוספת בבייג’ינג (המקום היחיד בעולם כיום, שיש בו שתי נספחויות בעיר אחת), אשר תפקידה לסייע לחברות הישראליות להתמודד עם הרגולציה בעת החדירה לשווקים. זוהי הנספחות שלנו, ואנו מתמקדים בנושאים הבאים:

  1. גישה לשווקים
  2. חסמי סחר
  3. תקינה
  4. קניין רוחני
  5. קשרי ממשל
  6. הסכמים בילטראליים

בנוסף, בעקבות העבודה האינטנסיבית בתחומי הרגולציה, המשרד שלנו החל לעסוק גם בקידום יצוא בתחומים רוויי רגולציה: ציוד רפואי, קוסמטיקה ותוספי מזון.

הנספחות המקבילה בבייג’ינג, בראשות אופיר גור, מסייעת בקידום היצוא לשאר התחומים המקצועיים, שהתעשייה הישראלית מבקשת לייצא.

במשך השנים האחרונות הנספחות הוציאה לאור מספר מדריכים רגולטוריים אותם ניתן למצוא באתר שלנו
israel-trade.net/china

Chaim1
אני מציג את הנספחות בכנס יצואנים לסין במכון היצוא

בנימה אישית, כאשר הגעתי בפעם הראשונה לסין לא הצלחתי לעכל עד כמה סין הינה מדינה עצומה ולא הייתי בטוח כיצד אתמודד עם עניין זה. ככל שהכרתי ופגשתי אנשי עסקים וקולגות הרגשתי, שהדרך הנכונה ביותר להתמודד עם הגעה למקום כזה היא להתייחס לסין מהנקודה האישית, כסין הקטנה שלי, ולעשות תכנון ברור ויסודי לדרך העבודה שלי בסין.

זוהי בקשתי מכם היצואנים, אנו מבקשים לפנות אלינו, לאחר שהכנתם תכנית אסטרטגית ארוכת טווח לחדירה לשוק הסיני, חשבתם על הקצאת משאבים, זמן וכוח אדם לטובת העניין ווידאתם שישנה מוכנות של החברה לפעילות זו. ככל שאתם תדעו יותר מה אתם צריכים מאתנו אנו נוכל לסייע לקדם את עסקיכם בצורה מיטבית.

אנא פנו אלינו במערכת הפניות, על מנת שנוכל לוודא שכל פנייה נענית כראוי- economy.gov.il/erm

בהצלחה לכולנו,

חיים.

 

צור קשר עם:

חיים מרטין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל