בימים אלו, נפתח קול קורא שלישי בתוכנית הדו-לאומית למו”פ תעשייתי של ישראל עם העיר שנז’ן.
העיר שנז’ן (SHENZHEN) נמצאת בדרום סין, במחוז גואנגדונג, ידועה כמרכז ההייטק הסיני ונחשבת לאחד ממרכזי תעשיית ההייטק הגדולים בעולם. בשנז’ן נמצאים מרכזי מחקר ופיתוח רבים של חברות ענק סיניות דוגמת: ZTE, HUAWEI, TCL, BYD ועוד והעיר נהנית מהשקעות זרות רבות. נכון לשנת 2014, האוכלוסייה בעיר מונה כ-15 מיליון בני אדם. בשנת 2013 עמד התמ”ג על 232 מיליארד דולר, עם קצב צמיחה שנתי של 10.5% ותוצר לנפש של 22,000 $.
מתימו”פ, מרכז התעשייה הישראלית למחקר ופיתוח, המיישם את תכניות המדען הראשי לשיתוף פעולה בינלאומי, מזמין חברות ישראליות להגיש בקשות לביצוע פרוייקטי מחקר ופיתוח תעשייתיים יחד עם שותפיהן מהעיר שנז’ן מדרום סין.
גב’ מרב טפיירו, מנהלת תכנית סין – ישראל למו”פ תעשייתי במתימו”פ מציינת, כי “מעבר להיותה של סין שותפת סחר משמעותית של ישראל באסיה, בחמש השנים האחרונות הוקדשו מאמצים רבים להקמת פלטפורמות לתמיכה מקבילה במו”פ תעשייתי בין חברות סיניות וישראליות. לאור גודלה הגיאוגרפי של סין וחשיבות הפעילות הכלכלית מול מדינת ענק זו, קידום תחום המו”פ עם סין מתנהל הן מול הממשל המרכזי והן מול פרובינציות וערים נבחרות דוגמת שנז’ן. אנו עדים לעליה בכמות הבקשות לתוכניות הדו לאומיות וגם מטייבים כל העת את התוכניות ע”י הוספת כלים נוספים דוגמת מסלול התאמת מוצרים, ע”מ להקל את חדירתן של חברות ישראליות לשוק הסיני בצורה מושכלת.
במסגרת תכניות המדען הראשי לשיתופי פעולה בינלאומיים, קיימות כיום שש תוכניות שת”פ פעילות מול סין ושתיים נוספות תחלנה לפעול במהלך 2015. פלטפורמת הסכמי המו”פ מהווה ללא ספק הזדמנות ליצירת שת”פ משמעותי ומאפשרת לחלוק את הסיכון בפיתוח עם השותף הזר בתמיכת שתי הממשלות. כמו כן, התוכניות מסייעות במציאת שותפים מתאימים למו”פ. חברות המעוניינות בסיוע מסוג זה, מוזמנות לפנות אל נציגות התוכנית גם למטרה זו”.
על קצה המזלג
- תוכנית ישראל-שנז’ן (סין) מאפשרת לחברות משתי המדינות לבצע במשותף ובתמיכת ממשלותיהן, פרויקטים במחקר ופיתוח של מוצרים ושירותים מבוססי חדשנות טכנולוגיות.
- הקול הקורא הנוכחי פתוח לבקשות מכל הסקטורים הטכנולוגים.
- פרויקט מאושר יזכה בתמיכה בשיעור של עד 50% מהוצאות המו”פ המוכרות, בכפוף לחוק המו”פ ולכללי לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה.
- המועד האחרון להגשת בקשות משותפות: 16.3.2015.
- מידע מפורט וטפסי הגשה ניתן למצוא באתר מתימו”פ.
- לפרטים נוספים: גב’ מרב טפיירו, מנהלת תכנית סין – ישראל למו”פ תעשייתי: merav@matimop.org.il.