פוקוס על פרובינציית שאנדונג

טוקיו גדולה, כמאמר השיר, אבל סין גדולה יותר.

קחו לדוגמא את פרובינציית שאנדונג (Shandong). לא יותר מדי אנשים בארץ שמעו עליה, אבל מדובר בפרובינציה, שמבחינת מספר התושבים בה (כמאה מיליון), גדולה יותר מכל מדינה אחרת החברה באיחוד האירופאי (שזו דרך מסובכת לומר שהיא גדולה יותר מכל מדינה אחרת באירופה זולת רוסיה), והיא אפילו לא הפרובינציה המיושבת ביותר בסין.

אבל לא רק תושבים רבים יש בשאנדונג, גם תעשייה מתפתחת. שאנדונג הינה אחת מהפרובינציות העשירות ביותר והמתפתחות בקצב המהיר ביותר בסין. חברות תעשייתיות דוגמת Haier ו- HiSense קבעו בה את מטותיהן, ובפרובינציה גם יושבת מבשלת הבירה הגדולה ביותר בסין – Qingdao.

בכל הקשור לנספחות המסחרית בבייג’ינג, העוצמה הכלכלית של שאנדונג, יחד עם הקרבה היחסית לבייג’ינג, והיחס החם שמפגינה ממשלת הפרובינציה ליחסים עם ישראל בכלל ולשגרירות בפרט, הופכים את הפרובינציה ליעד מרכזי שלנו.

מה בקנה בכל הקשור לפרובינציה מבחינת הנספחות המסחרית בבייג’ינג?

  1. אחת משתי הערים הפיינליסטיות, שמהן תיבחר “עיר המים הישראלית בסין”, הינה שואוגואנג (Shouguang), שבמחוז שאנדונג. ארחיב על הפרויקט בפוסט הבא שלי (לאחר שתבוצע הבחירה בינה לבין העיר הנוספת, באודינג (Baoding), השוכנת במחוז חביי (Hebei), אך בקצרה ניתן לומר, שמדובר בפרויקט הדגל הישראלי בסין בתחום המים לשנים הקרובות.
  2. ב- 22 בדצמבר תגיע משלחת חברות חקלאות ומים ישראליות לשאנדונג. המשלחת תגיע לסמינר של יום אחד, בעיר ג’ינאן (Jinan), בירת שאנדונג, סמינר שיפתחו אותו במשותף מושל שאנדונג ושגריר ישראל בסין, מתן וילנאי. מטרת הסמינר היא שידוך לקוחות/פרויקטים לחברות הישראליות (שיש להם כבר נוכחות סינית כלשהי) על מנת לחדור למחוז שאנדונג, והליבה שלו תהיה פגישות B2B של חברות ישראליות מול סיניות.
  3. הסכם מו”פ עם שאנדונג – לפרובינציה יש הסכם מו”פ מול המדע”ר של משרד הכלכלה, וממש לאחרונה יצא הקול הקורא השני במסגרתו. מה יתרונות הסכם המו”פ?
  • התוכנית מאפשרת לחברות משתי המדינות לבצע במשותף ובתמיכת ממשלותיהן, פרוייקטי פיתוח של מוצרים ושירותים מבוססי חדשנות טכנולוגית.
  • התוכנית נועדה לעודד מחקר ופיתוח משותף במגוון תחומי תעשייה ומסייעת באיתור שותפים מתאימים לפרויקטי מו”פ.
  • לראשונה הקול הקורא כולל אפשרות להגשה במסלול “התאמת מוצרים“.
  • הקול הקורא פתוח לכל הסקטורים הטכנולוגיים.
  • פרויקט מאושר יזכה לתמיכה בשיעור של עד 50% מהוצאות המו”פ המוכרות, בכפוף לחוק המו”פ ולכללי לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה.

מידע מפורט וטפסי הגשה ניתן למצוא באתר מתימו”פ.

חברות המעוניינות להצטרף לאירוע החקלאות והמים בשאנדונג מוזמנות ליצור קשר ישיר עם הנספחות – China.info@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

אופיר גור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל