“הנשיא פרס מחפש עבודה”- כוחה של המדיה החברתית בסין

לאחרונה הופץ ברשתות החברתיות בעולם כולו סרטון קצר, אשר מתאר את הנשיא לשעבר שמעון, כאשר הוא “מחפש עבודה” מיד עם תום שירותו הרשמי כנשיא. הסרטון הופץ גם בסין על ידי מחלקת הדוברות של שגרירות ישראל ויצר “באז” תגובות חסר תקדים.

הסרטון תורגם לסינית והועלה לשתי פלטפורמות וידאו מפורסמות בסין (Youku ו-Tencent). לאחר מכן הסרטון ב-Youku הופץ בחשבון ה-Weibo של פרס (מקביל לחשבון הפייסבוק המערבי) והועבר הלאה גם בחשבון הרשמי של השגרירות. הסרטון שהועלה ל-Tencent קודם בחשבונות הרשמיים של השגרירות ב-Tencent Weibo וב-Weixin (רשת חברתית נפוצה מאוד בסין בעיקר במובייל).

 weixin-Peres

סטטיסטיקות הצפייה בסרטון היו מרשימות למדי: ב-Youku, בפחות מעשרה ימים, צבר הסרטון כ-435,000 צפיות והפך לסרטון הנצפה בערוץ שלנו אי פעם ובפער ניכר. באתר של Tencent צבר הסרטון כ-122,000 צפיות (הערוץ נפתח לפני חודש בלבד). הציוץ של פרס ב-Weibo “סוגר” את המיליון צפיות (מאות לייקים ולמעלה מ-1100 העברות), מתוכן כ-138,000 דרך חשבון השגרירות. ב-Tencent הציוץ בחשבון של השגרירות זכה למעל 21 מיליון (!!!) צפיות, וקרוב ל-5,000 הערות. בחשבון ה-Weixin הצנוע שלנו זכה הסרטון לאלפי צפיות שזה הרבה מעל הממוצע, והוסיף לנו כמה עשרות עוקבים חדשים.

אין ספק, שהסרטון התקבל באהדה ועשה למדינת ישראל שירות גדול. חלק גדול מן התגובות היו מחמאות ו/או ציטוטים ישירים של דברי החוכמה, שפרס אומר בקליפ ותשבוחות אודות מדינת ישראל והנשיא שלה. אחת ההערות, שזכתה להכי הרבה לייקים, הציעה לפרס לרוץ לתפקיד מזכ”ל האו”ם. תגובה פופולארית אחרת הציעה לפרס לבוא לסין ולאלף ציפורים (תחביב נפוץ של אנשים בגמלאות בסין).

דוגמא זו מדגישה את כוחה של המדיה החברתית בסין והיכולת להגיע לכל כך הרבה משתמשים בזמן כה קצר.

צור קשר עם:

אלירן אלימלך

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל