איך מאכילים 1.4 מיליארד סינים?

לא צריך לקנא בממשלה הסינית. המדינה המאוכלסת בעולם צריכה להתמודד עם מספר סוגיות כבדות משקל, כשאחת מהעיקריות שבהן היא שאלת ההתמודדות של הזנת אוכלוסייה של כ- 1.4 מיליארד איש, שכבר ממש לא מסתפקת במספר קעריות אורז ליום.

רמת החיים שעולה (ומאות המיליונים הנמנים על המעמד הבינוני) מביאה איתה גם דרישות בתחום הקולינארי, ונושאת בחובה שינויים באורח החיים של הסיני הממוצע. צריכה מוגברת של מוצרי חלב היא אחת מהן. אף כי רוב הסינים (בדומה לכשני שליש מאוכלוסיית העולם) רגישים ללקטוז, הטרנד של אכילת ושתיית מוצרי חלב סוחף עימו את כל סין ומביא למהפכה של ממש בכל הקשור לתעשיית החלב.
פרה

סין היא המדינה הצומחת ביותר בעולם בכל הקשור להתפתחות תעשיית החלב. למרות הקמת רפתות ענק ותוספת של מיליוני פרות חולבות, אין יכולת לשוק הסיני להדביק את הביקוש לחלב בקרב האוכלוסייה, מה שמביא ליבוא אבקת ומוצרי חלב, ולמחירים גבוהים בהתאם. גם בתחום החלב, כמו בתחומים אחרים בחקלאות הסינית, מחסומים טכנולוגיים מונעים, לעיתים, מלממש את מלוא הפוטנציאל הקיים. זהו בדיוק המקום בו נכנסות החברות הישראליות בזכות השם הטוב לו הן זוכות בסין.

בתחום החלב, ההשקיה, הגידולים החקלאיים, המדגה ועוד – בכולם ניתן לראות נוכחות (שעוד רחוקה ממימוש מלוא הפוטנציאל שלה) של חברות ישראליות הפעילות בשוק הסיני. שילוב של הדגש הסיני על תחום החלק בפרט והחקלאות בכלל, יחד עם הטרנד הסיני של השקעות בטכנולוגיות ישראליות, מביא לצעדים דוגמת הניסיון לרכישת תנובה ע”י Bright Food והרכישה, שנודע עליה רק לאחרונה, של חברת ההשקיה הישראלית Auto Agronom, ע”י חברת Yuanda הסינית.

הממשלה הישראלית לא עיוורת לפוטנציאל. זו הסיבה, שכחלק מכוח המשימה המשותף עליו הוכרז במאי 2013 ע”י שני ראשי הממשלה, לי ונתניהו, אחת מחמש קבוצות העבודה מוקדשת לתחום החקלאות. ב- 17 בספטמבר נערך המפגש הראשון של הקבוצה בסין, בראשות מנכ”ל משרד החקלאות הישראלי, רמי כהן, ועלו רעיונות קונקרטיים לשיתופי פעולה סינים-ישראלים.

זו גם אחת הסיבות לפרוטוקול החקלאי הסיני-ישראלי, עם תקציב של 300 מיליוני דולרים להקמת פרויקטים ישראלים בתחום ההשקיה בחמש פרובינציות בצפון-מזרח סין, שכבר יצא לדרך.

הנספחויות המסחריות של משרד הכלכלה בסין רואות בתחום החקלאות את אחד מהתחומים בעלי הפוטנציאל הרב ביותר להחדרת חברות ישראליות לשוק הסיני ומקיימות שורה של אירועים סביב נושא זה.

תערוכת אגריטק 2015, שתתקיים עוד כחצי שנה בישראל הינה עוגן, אך משלחות של חברות חקלאות והשקיה לפרובינציות החקלאיות בסין (דוגמת שנדונג וחביי) הינה שיטת פעולה נוספת.

צור קשר עם:

אופיר גור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל