לאחרונה נראה, שגל ההשקעות הסיניות בישראל תופס תאוצה. עסקאות רכישה ידועות כמו תנובה, מכתשים אגן, אלמה לייזרס, וכן תרומתו של המיליארדר הסיני לי קא-שינג לטכניון בסכום של 130 מיליון דולר, שמו את ישראל על מפת ההשקעות.
לפי פרסומים ברויטרס, ההשקעות הסיניות בישראל זינקו מאפס ל-4 מיליארד דולר תוך שלוש שנים. הסינים טוענים שהרווחים מהמסחר עם העולם הם דו-כיוונים ונאמדים במעל ל -10 מיליארד דולר בשנת 2013. עוד צוין, כי להפתעת רבים, ישראל נמצאת במקום השלישי והמכובד אחרי האיחוד האירופי וארה”ב. המתעשרים החדשים בסין הופכים למשקיעים של המחר, הם מנצלים את המשבר במערב ומחפשים השקעות מעבר לים. בשנת 2013 סין דורגה במקום השלישי בעולם בקרב המדינות המשקיעות כספים בחו”ל עם סכום של 101 מיליארד דולר, על פי המגזין “כלכליסט“.
לפני כשבועיים נערך כנס משקיעים בהובלת הנספחות המסחרית של הונג קונג, הנמצאת מעבר לגבול של שנז’ן, שבדרום סין. אנחנו בנספחות המסחריתבגואנגג’ואו, דרום סין, שיתפנו פעולה יחד עם הונג קונג על מנת לתת מענה מול אנשי קשר מאזור דרום סין. לטובת האירוע, נוצר שיתוף פעולה עם ארגון קרנות ההון סיכון בשנז’ן (SZVCA). ארגון זה נוסד בשנת 2000, והינו הארגון הגדול והפעיל ביותר בסין, ללא מטרות רווח ומאגד בתוכו למעלה מ- 500 חברים. חברי הארגון מתחלקים לנציגים מחברות סטארט -אפ, מנהלי השקעות הון סיכון ומתווכים.
לדברי ראשי הארגון, הוא פעיל ביותר מ-3,000 פרויקטים שונים ברחבי סין, סכום ההשקעות של חברי הארגון בסטארט-אפים השונים נאמד בכ-300 מיליארד יואן (50 מיליארד דולר אמריקאי). חלק מהשקעותיהן של חברי הארגון, הביאו מספר סטארט-אפים לידי הנפקה ב-13 בורסות שונות בעולם. החברים בארגון משקיעים במגוון רחב של סקטורים כמו ייצור, מכונות, ציוד רפואי, אלקטרוניקה, אנרגיה, תעשיות כימיקלים ושמירה על איכות הסביבה.
הארגון פועל בשיתוף עם הממשלה וחברות פרטיות על מנת לקדם ולפתח יזמות ועסקים מתחילים ולאתר את הפוטנציאל הטמון בחברות הסטארט-אפ הסיניות, זאת באמצעות תחרות שבמהלכה ייבחרו פרויקטים אשר זכו למימון ותמיכה ממשלתית. התחרות נקראת Innovation and Entrepreneurship Competition ומיועדת רק לחברות סיניות, אך ייתכן כי בעתיד תפתח לחברות זרות מחוץ לסין.
הארגון משנז’ן הזמין לאירוע דובר בעל ניסיון רב בהשקעות סיניות בתחום הרפואי, מר Steven Wang, יזם ומייסד HighLight Capital. לאחר הארוע, ציינה סגנית מנהל הארגון שנכחה באירוע, הגברת Cathy Chen: “פורום ההשקעות הראשון של הונג קונג היה הצלחה. המוצרים והשירותים הישראלים מייצגים טכנולוגיות מתקדמות בעלות פוטנציאל כלכלי והן מושכות את המשקיעים הסינים. אירועים מסוג זה מאיצים את החיבור בין המשקיעים לחברות ומהווים פלטפורמה טובה לשיתופי פעולה”.
