צבא סין מפעיל בסין את מערכת בתי החולים המתקדמים ביותר במדינה ומספק שירות רפואי ברמה גבוהה מאוד לאזרחים ולחיילים כאחד. הרופאים/החוקרים/המטפלים והאחיות באותם בתי חולים, נחשבים לבעלי המקצוע הטובים ביותר בתחום. שת”פ טוב עם המערכת הרפואית הצבאית, בהכרח יסייע לחדירה טובה של חברות ישראליות גם למערכת בתי החולים האזרחית.
במסגרת תערוכת הציוד הרפואי בביג’ינג China Med 2014, אשר התקיימה בחודש מרץ האחרון, ביצע הנספח הצבאי בשגרירות ישראל בבייג’ינג, אל”מ אמיר אשל, דיון סגור לבכירי הצבא הסיני בנוגע לרפואה צבאית בישראל. לדיון הגיע גם קצין הרפואה הראשי של צה”ל מה שהעלה את הדרג בקרב הסינים והביא להשתתפותם של לא מעט מנהלי רכש לוגיסטיים בתחום הרפואה. אנחנו בקשנו לנצל את ההזדמנות ולצרף לאירוע חברות ישראליות מהתחום כאופציה לשת”פ מסחרי עם הצבא הסיני. ולכן, הזמנו לאירוע שלוש חברות ישראליות שונות באופן עצמאי (PerSys Medical, Inovitech, IVT Medical), והקמנו ביחד איתם “מיני-ביתן” עצמאי במהלך הדיון הסגור.
בתום הדיון, עברו הקצינים הבכירים בביתן הקטן שהקמנו והביעו עניין רב בכל חברה בנפרד. הסשן הספציפי הזה היה מוצלח מאוד מאחר וכל חברה קיבלה הזדמנות נדירה להציג בפני מקבלי ההחלטות הצבאיים את המוצר ואת הרעיון מאחוריו. מה שהוביל לאחר מכן לפולו אפים מידיים עבור כל חברה בנפרד ופגישות אישיות עמם על מנת לבחון אפשרויות רכישה של מוצריהם.
