תיקון חוק החברות הסיני

התיקון של חוק החברות הסיני, שאושר ביום 28.12.13 ונכנס לתוקף ב-01.03.14, משנה באופן מהותי את נושא ההון הרשום בסין. מדובר בהתפתחות משפטית בעלת השפעה עצומה על האופן שמשקיעים זרים יתכננו השקעותיהם בסין. עד כה, הזכויות בחברה בסין היו נקבעות לפי הון רשום ולא לפי מניות (אלא אם כן מדובר בחברה נסחרת), כאשר ההון הרשום הוא סך הכסף שמושקע בפועל בחברה.

אחוז החזקות נגזר מכמות ההשקעה, היא ההון הרשום, כאשר מי שמשקיע מחויב עד גובה ההון הרשום. טרם שינויו, הטיל חוק החברות הסיני מספר מגבלות שהקשו על חברות רבות, כגון החובה כי 30% מההון יהיה במזומן ורק היתרה רשאית להיות בנכסים כולל קניין רוחני. כמו כן נדרש היה להזרים את ההון הרשום תוך שנתיים (20% תוך 3 חודשים והיתרה תוך שנתיים).

התיקון הציג מספר שינויים מהותיים, אשר יסירו חסמים משמעותיים שעמדו עד כה בפני חברות רבות:

  • דרישות המינימום על ההון הרשום יבוטלו (עם זאת, דרישות להון רשום גבוה יותר ימשיכו לשרור בתעשיות מסוימות, כגון בנקאות, ביטוח, ושילוח בינלאומי. כמו-כן, ייתכן ודרישות ההון הרשום עדיין יישארו כתנאי לקבלת רישיון עסק בתחומים מסויימים).
  • יבוטלו מגבלות הזמן ביחס להעברות ההון. בעצם מתן האפשרות למשקיעים להעביר הון על פני תקופה ארוכה בהרבה, ניתנת לחברות גמישות גדולה יותר בפיתוח הפעילות שלהן.
  • יבוטלו המגבלות והשיעור המרבי באשר להשקעות שלא במזומן. כך יוכלו משקיעים להחליט להעביר השקעות שלא במזומן ללא הגבלה. חברות IT, לדוגמא, יוכלו להפיק תועלת על ידי העברת טכנולוגיות שוות-ערך, כל עוד ניתן להעריך את שוויין ולהעביר את הקניין הרוחני לסין.
  • יבוטלו נהלי אישרור העברת ההון. כך חברות ישיגו גמישות רבה יותר, עם ביטול הצורך להעסיק רו”ח, לעבור הליכי אימות ולתקן את רישיון העסק בכל פעם שמבוצעת העברת הון.

חשוב לציין, כי עדיין יידרשו כללי יישום ותקנות מפורטות לצורך יישום התקנות על ידי רשויות הרישום, והם אשר יקבעו כמה גמישות תינתן בפועל לבעלי המניות בקביעת הסדרי ההון שלהם.

בתמונה: פגישה עסקית בין חברה ישראלית לחברה סינית
בתמונה: פגישה עסקית בין חברה ישראלית לחברה סינית

הידיעה הוכנה על ידי משרד עורכי דין ZAG-S&W (זיסמן, אהרוני, גייר)

צור קשר עם:

אלירן אלימלך

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל