במהלך חודש מרץ, 9-11 למרץ, יגיעו נציגי הנהלת יצרנית הרכב הסינית, Geely, לביקור בישראל, לאחר תהליך הכנה מקיף בליווי הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה בשנגחאי. בראש המשלחת יעמוד סגן נשיא החברה ואליו יצטרפו סגן הנשיא לשיתוף פעולה בינלאומי, סגן נשיא הרכש של החברה, סגן נשיא מחקר ופיתוח, וסמנכ”ל מערכות מידע. הביקור יכלול סמינר עסקי במכון הייצוא הישראלי ופגישות עם 24 חברות ישראליות אשר נבחרו לאחר סינון מתוך 120 חברות, הביקור ילוו על ידי ועל ידי ואורי פכטר, מנהל תחום הרכב במכון היצוא.
הקשר הראשוני נוצר עם הנהלת החברה בעת ביקורו של שר משרד הכלכלה, נפתלי בנט, בשנה שעברה בשנגחאי,סין. במהלך הביקור פגש את מר ז’אנג לינג, Zhang Ling,סגן נשיא החברה המוביל כעת את המשלחת לישראל. בעקבות פגישה זו הוחלט על פיתוח שיתוף הפעולה בין החברה לבין ישראל במסגרת שיתוף פעולה זה מגיעה המשלחת לישראל.
גי’לי הממוקמת בעיר האנגג’ואו, מחוז ז’איזינג, היא אחת מעשר יצרניות הרכב הגדולות בסין. מאז כניסתה לשוק בשנת 1997, ג’ילי התפתחה בקצב מסחרר תחת ניהול גמיש וקידומה של החדשנות בחברה. בשנה שעברה נכסיה עברו את ה-17 מיליארד דולר, כולל את חברת וולוו אותה רכשה מחברת פורד ב-1.8 מיליארד דולר בשנת 2010 ובשנת 2011 רשמה רווחים של 23 מיליארד דולר . החל מיולי האחרון משתייכת ג’ילי לרשימת החברות הגדולות בעולם של המגזין הכלכלי “פורצ’ן”. ג’ילי נחשבת כאחת החברות החדשניות והיצירתיות ביותר בסין, בשנת 2011 מכרה 432,000 יחידות של רכבים.
כיום לחברה יש יותר מ-30 דגמי רכבים ומרכז פיתוח וייצור חדשני בו הושקע סכום נכבד של כסף בשנים האחרונות. מטרת מרכז הפיתוח החדשני הינו למקם את ג’ילי בתור חברה של איכות וחדשנות. לחברה יש יותר מ-18,000 עובדים מתוכם 2,300 מהנדסים וטכנאים.
אני רואה בביקור משמעות אדירה לשוק הרכב הישראלי. משנת 2003 בו הפכה ג’ילי למוכוונת ייצוא, החברה התפתחה בקצב מסחרר. במהלך השנים האחרונות נערכים חיפושים נרחבים על ידי חברות סיניות עבור טכנולוגיה וחדשנות. בעקבות הצגת היכולות הטכנולוגיות של ישראל לאורך ההיסטוריה, נטמעה ההבנה בסין שחלק גדול מהידע והטכנולוגיה בעולם מיוצר בישראל. עם הבנה זו מגיעים חברי המשלחת הסינית לפגישות בישראל.