בשנת 2012 גדל קצב רישום הפטנטים העולמי בקצב הגדול ביותר במהלך שני העשורים האחרונים, כאשר סין הייתה זו שהתוותה את קצב הגידול המהיר. על פי הערכות ה- WIPO, World Intellectual Property, קצב הגידול ברישום גדל ב-9.2% והגיע עד ל-2.35 מיליון דולר. בשנת 2009 בעקבות המשבר העולמי ספג שוק הפטנטים האטה של 3.9% אך מאז התאושש קצב הרישום ובשנת 2011 הייתה צמיחה של 8.1%, שנה זו היוותה גם את השנה הראשונה בה סין (חברות זרות הממוקמות בסין וחברות סיניות) הגיעה למספר רישומי הפטנטים הגדול ביותר. בשנת 2012 האזרחים הסינים היוו את מקור הרישום הגדול ביותר עם יותר מ-652,777 רישומים.
פרנסיס גורי, ראש הארגון העולמי לרישום קניין רוחני טוען שישנה התאמה רחבה בין רישום פטנטים לפעילות כלכלית. סין עדיין בחיתוליה בכל הנוגע לרישום קניין רוחני ועל כן בתחום זה ישנה צמיחה גבוה מאוד בשנים האחרונות. הגידול נובע בעיקר מהשקעה של הממשלה הסינית בתחומים של מחקר ופיתוח, חינוך ובניית תשתיות טכנולוגיות.
תשומת הלב הסינית בשנים האחרונות למחקר ופיתוח הובילה לחתימת הסכמי מחקר ופיתוח בשיתוף עם ישראל. רק באזורינו, אזור שנגחאי, קיימים כבר שני הסכמים בין ישראל לפרוביצניות. הראשונה בין מחוז גי’אנגסו והשנייה עם מועצת שנגחאי. הסכם נוסף צפוי להיחתם השנה בין ישראל לפרובינציית ז’זיאנג.
דוגמא לפרוביציה אחת בה קיים הסכם מו”פ הפועל בהצלחה משנת 2008 הינה גי’אנגסו. ג’ינאגסו היא פרובינציה הממוקמת צפון מערבית משנגחאי ונחשבת אחת הפרובינציות המפותחות והעשירות בסין, בשנת 2012 הגיע התמ”ג בה ל-900 מיליארד דולר והצמיחה בה ל- 10%. בימים אלו פרסם מרכז התעשייה הישראלית למחקר ופיתוח (מתימו”פ), המיישם את תוכניות המדען הראשי לשיתוף פעולה בינלאומי במו”פ תעשייתי, קול קורא (התשיעי במספר) המזמין חברות ישראליות להגיש בקשות לביצוע פרויקטי מחקר ופיתוח יחד עם חברות מפרובינציית ג’יאנגסו בסין. התוכנית מאפשרת לחברות מישראל ומפרובינציית ג’יאנגסו (Jiangsu) לבצע במשותף ובתמיכת ממשלותיהן פרויקטי פיתוח של מוצרים ושירותים מבוססי חדשנות טכנולוגית. כמו כן, התכנית מסייעת באיתור שותפים מתאימים לפרויקטי מו”פ.