עידן חדש מתחיל בהיסטוריה של משק האנרגיה העולמי, במשך מאה השנים האחרונות ארה”ב עמדה בראש צרכניות האנרגיה העולמיות ובשנים האחרונות בעקבות התפתחותה המהירה של סין אנו רואים שינוי ביחסי הכוחות בין השחקנים בשוק האנרגיה. על פי כתבה שהתפרסה השבוע בעיתון China Daily סין צפוי לעקוף את ארה”ב בתור יבואנית הנפט הגדולה ביותר עד שנת 2020. הנפט הגולמי שיובא לסין נאמד בשנת 2013 ב-289 מליון טון, גידול של כ 7.3% מ2012. בתחקיר שנערך על ידי חברת הייעוץ בתחום האנרגיה ווד-מקנזי נאמר שסין תעקוף את ארה”ב בתור יבואנית הנפט הגדולה בעולם כבר בשנת 2017, יחד עם הוצאה שנתית של מעל 500 מילארד דולר בשנה.
בדוח השנתי של IEA, סוכנות האנרגיה הבינלאומית, אנחנו רואים דגש בחשיבות של חסכון באנרגיה. הדוח מצביע על כך ש-2/3 מהפוטנציאל הכלכלי באנרגיה חייב להשאר בלתי מנוצל על מנת לקדם את עניין חסכון באנרגיה באמצעות אנרגיה מתחדשת וירוקה. על פי מריה ואן דה הובן, מנכ”לית סוכנות האנרגיה הבינלאומית, תעשיית האנרגיה העולמית מתפתחת לכיוון של חסכון ויעילות באנרגיה יד ביד עם פיתוח תעשייה ירוקה. התפתחות זו נובעת מהמחירים הגבוהים בעלויות האנרגיה המכריחים את המדינות לחשוב על דרכים להוזלת עלויות כמו כן, התפתחות הטכנולוגיה.
האן וון-קה, Hen Wenke, מנהל מכון מחקר במחלקה לפיתוח רפורמות בתחום האנרגיה ציין שסין “סובלת” מהפתחה בפעילות היתר בתחום האנרגיה אך עם הזמן דבר זה רק יגדיל את יעילותה באנרגיה, וונקה אמר:” כאשר סין מחליטה לבצע משהו היא תעמוד במילתה ובמהירות.”
הבעיה העיקרית העמודת בפני השווקים באסיה כיום היא הסתמכותם על ייבוא נפט בקנה מידה נרחב ועל כן קושי בהשגת עצמאות אנרגתית, בסין לדוגמא 59% מהנפט הגולמי במדינה מיובא. לפי הכלכלן הראשי של ה-IEA פתיח בירול, ארה”ב תגיע לעצמאות בענף האנרגיה עד שנת 2035, דבר אשר יעזור ליכולתה התחרותית. מחירי אנרגיה נמוכים יותר בארה”ב משמעותם יתרון תחרותי גדול, עם עלות אנרגיה גבוהה יותר התעשייה ביפן ובאירופה כמו גם בסין יישאו בנטל כבד.