אחד הדברים שמעסיקים באופן מיוחד את הסינגפורים הוא נושא הביטחון במזון. מה יש להם לדאוג, אתם בטח שואלים? סינגפור היא מדינה חזקה כלכלית, יציבה ועשירה.
ואתם גם צודקים. לסינגפורים יש גישה למוצרים מכל העולם ואין מחסור, אבל יש בעיה אחת, כמעט הכל מיובא.
90% מהתצרוכת הסינגפורית, כולל בשר, חלב, מוצרים טריים, שימורים – מיובא. בסינגפור כמעט ואין ייצור עצמי של מזון, וזו המקור האמיתי לדאגה. בתקופת הקורנה, המודעות לנושא גברה אף יותר כאשר נפסקה בשלב מסויים אספקת העוף למדינה.
ואם יש משהו שהסינגפורים יודעים לעשות ממש טוב, זה לתכנן. ולכן, הם בנו את התכנית הלאומית לביטחון במזון 30by30. תכנית זו שמה כמטרה לעבור לייצור מקומי של 30% מהתצרוכת הלאומית עד 2030. תכנית זו מגובה בתקציבים ותשומת לב ממשלתית והתגייסות משמעותית של המגזר הפרטי לנושא. בנוסף על כך, סינגפור היתה המדינה הראשונה להכריז על אישור רגולטורי של בשר מתורבת, צעד אותו הוביל רגולטור המזון של סינגפור Singapore Food Agency.
כמובן שהפוטנציאל לחברות הישראליות הוא גדול, היות וישראל היא מובילה עולמית בתחום. יותר ויותר חברות ישראליות מפתחות טכנולוגיות בתחום החקלאות הימית (אקווה טק), חקלאות עירונית, חלבון צמחי, בשר מתורבת ועוד. המומחיות הישראלית בתחום כוללת גם פתרונות חדישית לשרשרת האספקה, האריזה ושימור המזון, אשר תורמים באופן ישיר לצמצום הנזק הסביבתי.
השבוע התקיימה תערוכת הפוד אקספו המרכזית בסינגפור בה הובילה הנספחות הכלכלית הישראלית בסינגפור ביתן ישראלי בשיתוף מכון היצוא. הנכחות הישראלית בכנס היתה מרשימה וכללה גם ביתן לאומי ישראלי בו הציגו חברות בתחומים מגוונים #חלבוןאלטרנטיבי #אקווהטק #חלבוןמתורבת #חקלאותורטיקלית #שרשרתאספקה וגם נציגי קרנות ישראליות בתחום הפוד טק וסטארט אפים. הנספחות הכלכלית פעלה במהלך הכנס לתאום פגישות רבות עבור החברות והרחבת רשת הקשרים.
אנו מזמינים את אתכם, יזמים ויזמיות בתחום הפוד טק לפנות אלינו, לשתף אותנו בעשיה שלכם ואנו נהדהד אותה ונסייע בידכם בחיבורים בשוק הסינגפורי. כמו כן, כדאי לקרוא על הקרן לשיתופי פעולה בתחום המו”פ בין ישראל לסינגפור המתמקדת בתחום הפודטק.
אז מה לדעתכם יאכלו בסינגפור ב – 2030?