לא רק שבבים: טאיוואן מובילה ביוזמות לניידות חכמה

תחום התחבורה בארץ ובעולם עבר בשנים האחרונות שינויים מרחיקי לכת, ובעתיד הקרוב צפויים עוד שינויים רבים. המושגים תחבורה חכמה או ליתר דיוק ניידות חכמה (Smart Mobility), מגלמים תפיסה לפיה כלל היבטי הניידות (הן לרכבים והן להולכי הרגל) מנוהלים על ידי טכנולוגיות חדשניות, המיועדות לשפר את האמצעים, השירותים והדרכים לטובת התושבים והתושבות. כחלק מהתכנית הלאומית לחיזוק טאיוואן כ-“Silicone Island”, מושקעים משאבים רבים בפיתוח טכנולוגיות הנוגעות לערים חכמות ולתחבורה חכמה בפרט.

אז איך חברות ישראליות יכולות להתרחב לשוק הטייוואני? תמשיכו לקרוא.

מה קורה בישראל

התכנית הלאומית לתחבורה חכמה ותחליפי דלק אושרה בישיבת ממשלה כבר בתחילת 2017, במטרה לחזק את ישראל כמרכז בינלאומי לטכנולוגיות תחבורה חכמה, וכן לגייס פתרונות טכנולוגיים חדשניים מקומיים, כדי להפוך את הניידות בישראל לנגישה יותר, בטוחה יותר וידידותית יותר לסביבה. התכנית הלאומית כללה מספר סעיפים מרכזיים, כאשר אחד מהם היה הקמת קהילת EcoMotion – קהילה בינלאומית לניידות חכמה. כיום, הקהילה מהווה פלטפורמה משמעותית לידע בתחום על ידי חיבור מוצלח בין יזמים, חברות בינלאומיות, חברות הזנק וחממות פיתוח, אקדמיה, קרנות הון וגורמי ממשל. בחודש מאי הקרוב (9-12/05/2022) יתקיים אירוע EcoMotion 2022  – התערוכה השנתית לחדשנות בניידות. גם השנה צוות הנספחות הזמין מנהלים ומנהלות, גורמי מפתח בתעשיית התחבורה והניידות מטאיוואן, אשר ישתתפו הן בפאנלים המקצועיים והן יקיימו פגישות עם חברות ישראליות.

אז מה הופך את טאיוואן למובילה עולמית בתחום?

טאיוואן ביצעה זינוק מטאורי בעשורים האחרונים בתחום האוטומוטיב – מספקית משנה של חומרה בסיסית (יציקות מתכת, מפעלי הרכבה ליצרנים יפניים וכיו”ב), לספקית ראשית של רכיבי אלקטרוניקה מתקדמים ליצרניות הרכב המובילות בעולם! מהפכת השבבים והרכבים החכמים ביצרה את מעמדה של טאיוואן כשחקנית חשובה בשרשרת האספקה העולמית בתחומים רבים, ובתוכם התחבורה. כבר ציינו כאן בעבר את העובדה שיצרנית הרכב החשמלי טסלה למשל, נסמכת על ספקים טאיוואנים בשיעור של כ-75% (!) מכלל הספקים שלה. מגמה זו צפויה להמשיך לאור המורכבות הטכנולוגית הגבוהה של רכבים מודרניים כיום.

לצד ספקי המשנה בתחומים הטכנולוגיים השונים, גם שחקני ענק טאיוואנים כדוגמת Foxconn (קבלנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם) מבצעים כניסה אגרסיבית לתחום. בתערוכת E-Mobility Taiwan 2035 האחרונה הציגה היצרנית הטאיוואנית לא פחות משלושה דגמים חשמליים (שני רכבים פרטיים ואוטובוס) מתוצרתה.

בנוסף ליכולות הייצור, ראשי וראשות הערים בטאיוואן השכילו להבין כי תחבורה על כלל היבטיה, מהווה נדבך מרכזי בחיי היום-יום ולכן, נחשבת לגורם מפתח ביוזמות של ערים חכמות. בכנס הערים החכמות (Smart City Summit and Expo) שהתקיים בטייפה בחודש מרץ האחרון, הוצגו פרויקטים מרתקים רבים שחלקם כבר מוטעמים בשטח.

למשל, מערכת בקרת רמזורים אדפטיבית

עיריית טייפה בשיתוף עם חברת טכנולוגיות המידע והתקשורת International Integrated Systems (או בקיצור: iisi), פיתחה ופרסה מערכת לבקרת תנועה בצמתים שונים ברחבי טייפה. המערכת נועדה להיטיב את יעילות פעילות הרמזורים בהתאם לתנאי התנועה בעיר, לדוגמא, קיצור משך אור ירוק הנמשך דקות כאשר ישנה מעט תנועת כלי רכב או הולכי רגל. המערכת כוללת רשת מצלמות המעבדות את נתוני הווידאו בקצה, ומועברות לניתוח חכם אשר מביא לתגובה מתאימה בשטח. מנתוני isii נראה כי חל שינוי לא רק בזמן התנועה, אלא גם פליטת הפחמן ירדה ב-1,114 טון CO2 בצמתים שבהם מותקנת המערכת.

פרויקט נוסף שכבר הוטמע במספר ערים וכבישי אגרה בטאיוואן הוא פתרון AI לאכיפת חוקי תנועה ותכנון תנועה של חברת LILIN. הטכנולוגיה הנוכחית מאפשרת צילום לוחיות רישוי באופן מדויק וצילום נהיגה לא חוקית ממגוון כלי רכב ומהירויות.

לפני כמעט שנתיים סיפרנו לכם על רשת הדור החמישי אשר החלה לפעול בטאיוואן. והנה, השנה בכנס הערים החכמות הוצג פתרון ייחודי המתאפשר בין היתר תודות לרשת ה-5G ויכולתה להעברת נתונים זריזה. עיריית טייפה ועיריית טאינאן (Tainan) משתפות פעולה עם חברת Far EasTone (FET), ספקית הרשת, בפרויקט חדשני המוקדש לאוטובוסים אוטונומיים. כבר היום האוטובוסים האוטונומיים יצאו מסביבת הניסוי ובשלב הנוכחי ממשיכים את הניסוי ברחבי העיר טייפה. החברה הטאיוונית מקיימת בימים אלה סבב פגישות עם חברות ישראליות מתחום הכבישים החכמים.

אז כפי שהבטחנו, איך חברות ישראליות מהתחום יכולות להצטרף לנסיעה?

חברות בעלות טכנולוגיות תחבורה וניידות, טכנולוגיות אנרגיה ירוקה לתחבורה, AI או כל פתרון אחר הקשור לתחום, מוזמנות לפנות לנספחות המסחרית או ישירות לקצינת הסחר סנדי לי (Sandy Lee): Sandy.Lee@israeltrade.gov.il לטובת חיבור מיטבי לחברה מקומית או לגורמי ממשל ועירייה.

צור קשר עם:

צליל להב

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל