המחסור עולמי בכוח אדם מיומן בתחום הסייבר הולך ומחריף. לפי מחקר של הפורום הכלכלי העולמי, 59% מהחברות והארגונים בעולם אינם מצליחים לאייש את המשרות לתפקידי אבטחת מידע והגנת סייבר. הפער מחריף וצפוי לגדול בהתמדה בשנים הקרובות לאור תהליכי הדיגיטציה המואצים שאנו עדים להם על בסיס יומי.
דרושות יותר ממיליון משרות IT ואבטחת סייבר בשוק ההודי. בפועל, עובדים רבים אינם מקבלים את ההכשרה המקצועית שמעסיקים מבקשים. כמובן שהודו אינה שונה מאף מדינה אחרת וחשה את המחסור באופן קבוע. יתרה מכך, הפער בין הביקוש להיצע מורגש בה, ואף ביתר שאת. המענה לאתדרים שחווה המדינה השנייה הכי מאוכלסת בעולם, הוא הטכנולוגיה.
הדרך היחידה להנגיש שירותים בסיסיים במדינה השביעית הגדולה בתבל היא אימוץ תהליכים חדשניים בכל תחום – בריאות, מגזר פיננסי, אנרגיה, חינוך, תחבורה, תעשייה וכו’. הטמעת הטכנולוגיה מחייבת התבוססות על רשתות מחשוב ותקשורת אשר חשופות בתורן למתקפות סייבר ממניעים שונים. חדירת הטכנולוגיה בהודו היא מן העמוקות ומהירות בעולם מה שמקרין באופו ישיר על הצורך בכח אדם המיומן בהגנה על תשתית מחשובית ומערכות מידע. מדובר על פער אשר מקבל יחס מארגונים וחברות מקומיות אולם עדיין נותר פער שוק המחפש מענה.
ממוצע של 213 תקיפות שבועיות מתחילת השנה
הממשל ההודי מבקש ליצור מענה ל ריבוי מתקפות הסייבר בהודו, אשר סבלה ממספר הרב ביותר אי פעם של ניסיונות תקיפה בשנה החולפת. בהכרזתה על תקציב המדינה ( Union Budget) ל 2022, הודיעה שרת האוצר ההודית Nirmala Sitharaman גם כי תוקם אוניברסיטה דיגיטלית כדי לספק גישה לחינוך אוניברסלי איכותי ברמה עולמית לסטודנטים ברחבי הארץ עם חווית למידה מותאמת אישית התגיע עד לבית ה’תלמיד’. השרה ציינה כי התוכניות והשותפויות עם התעשייה יכוונו מחדש כדי לקדם אפיקי מיומנות מתמשכים, קיימות ויכולת תעסוקה. המסגרת הלאומית להסמכת מיומנות (NSQF) תהיה מותאמת לצרכי התעשייה הדינמיים. Sitharaman הודיעה כי 750 מעבדות וירטואליות במדעים ומתמטיקה, יוקמו ב-2022-23. במילים אחרות, הממשל ההודי מבקש ליצור מענה לריבוי מתקפות הסייבר בהודו.
רובנו מודעים לכך שחברות ישראליות פועלות ברחבי העולם ומספקות הגנת סייבר לממשלות ארגונים וחברות ונמצאות בחזית ההתמודדות עם האיום הקיברנטי. עם זאת, בשוק ההודי כיום יש מקום לחברות סייבר אשר מציעות תכניות הכשרה ברמות שונות, החל מפניה לאנשים ללא כל רקע בתחום הגנת המידע, כדי לשנות את התמונה העולמית ולנסות ולגשר על המצוקה בשוק. איך מגשרים על הפער בשוק ומתמודדים עם הכשרת כוח אדם במימדים אדירים? אימון ממוקד! או ליתר דיוק הכשרה מבוססת כישורים עם חברות ישראליות ברמה עולמית.
ישראל והודו מציינות בימים אלו 30 שנים של יחסים דיפלומטיים מלאים. זאת הזדמנות מוצלחת לבחון שת”פים מול חברות פרטיות וגופי ממשל לטובת שותפות בתחומי : הכשרה לאבטחת סייבר ובחינת סינרגיות בתחומים אחרים כמו Agritech, AI, Machine Learning ורובוטיקה. הנספחות המסחרית במומבאי, פועלת לחיבור ידע והכשרה ישראלית לכוח אדם איכותי בהודו ולספק את הצורך באבטחת סייבר, ומסייעת כל העת תסייע לקדם את בשיתוף הפעולה הנרקם בין הצדדים ותוסיף להעניק שירותים ותמיכה לכל היצואנים הישראלים.
גם אתן/ם רוצים/ות לפרוץ ולהצליח בבירה העסקית של אחת הכלכלות הגדלות בעולם? מעונינים למצוא לקוחות בשוק ההודי הענק? יש לכן מוצר שאתן חושבות שיכול לעבוד בתת היבשת ההודית? דברו איתנו!
אתם ואתן מוזמנים/ות לפנות אלינו, צוות הנספות המסחרית במומבאי, ונשמח לעזור לכם/ן לבחון את אינסוף האפשרויות שנמצאות בהודו, ולזהות את הזדמנויות עסקיות מעולות!
חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות מוזמנות לפנות אלינו כאן.
אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.