שרי הכלכלה של יפן, איחוד האמירויות וישראל ייפגשו שבוע הבא וירטואלית בכנס החדשנות הטרי-לאטראלי הראשון – ואתם יכולים להיות חלק מהאירוע ההיסטורי! מספר המקומות מוגבל – מהרו להירשם!
במאמר שפרסמתי בגלובס לפני שנה דיברתי על כך שהסכמי אברהם יכולים לקרב את יפן לישראל. ואכן, בעודנו מציינים 70 שנות יחסים דיפלומטיים בשנת 2022, שתי המדינות קרובות היום יותר מתמיד – למרות הריחוק הגאוגרפי וחרף הגבולות הסגורים.
בכל הקשור לשיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות, ראינו התחזקות משמעותית של היקף ההשקעות היפניות בישראל, ששוברים שיאים מדי שנה ובמיוחד בשנה החולפת. תאגידי ענק יפניים הקימו במהלך 2021 מעבדות חדשנות בישראל, ביניהם: NTT (שמורכבת מקרוב לאלף חברות בת); ענקית הביטוח Mitsui Sumitomo Insurance ששיגרה שישה עובדים יפנים לישראל; קרן ההשקעות הגדולה בעולם של Softbank, ורבים נוספים.
אחד הנושאים שחוזרים על עצמם בשנה החולפת בשיחותי עם גורמים בכירים בממשל ובעולם העסקי הוא החשיבות של הסכמי אברהם. עבור היפנים, מדובר בשינוי גאו-פוליטי משמעותי שמחבר את ישראל לאסיה, לרבות המפרץ הפרסי, בו פועלות מאות חברות יפניות. לאור האינטרסים היפנים במזרח התיכון והשפעות החרם הערבי שעדיין נוכח במקומות מסוימים, ההתקרבות בין ירושלים לאבו דאבי מבהירה למקבלי ההחלטות בחלונות הגבוהים, שעכשיו אין סיבה לחשוש מעסקים עם ישראל.
במהלך השנה החולפת השתתפתי במספר פאנלים שעסקו בנושא זה. ועכשיו הגיע הזמן לעלות מדרגה, שכן האירוע שיתקיים בשבוע הבא הוא במעמד שרי הכלכלה של שלוש המדינות ומתקיים ביוזמה של ממשלת יפן ובשיתוף עם ממשלות ישראל ואיחוד האמירויות. כך שיש כאן קריאה ברורה של הממשלה היפנית לסקטור הפרטי לעודד שיתופי פעולה עם חברות ישראליות וכן לבחון אפשרויות לשיתופי פעולה משולשים.
במסגרת האירוע יתקיימו דיוניים מעניינים בנושא של שיתופי פעולה והזדמנויות עסקיות על הקו יפן-ישראל-אמירויות. ימים ספורים לאחר פתיחת ההרשמה כבר נרשמו לאירוע כ-400 נציגי חברות יפניות. מספר המקומות מוגבל – מהרו להירשם!