לקראת 2022: מצב הקורונה ביפן

בעוד שבכל העולם וריאנט האומיקרון מתפשט ומספר הנדבקים מאמיר, המצב אצלנו ביפן נכון ל-29 בדצמבר עדיין תחת שליטה (אם כי נמצא במגמת עלייה, מ-150 נדבקים בממוצע ביום ל-300 נדבקים).

המומחים מתקשים להסביר את הירידה החדה בתחילת הסתיו, ואת המספרים הנמוכים בשלושת החודשים האחרונים (ראו גרף מטה). יפן אמנם סגורה לכניסה של זרים החל ממרץ 2020, ומגבילה את כניסת כלל הנכנסים (תושבים יפנים) ל-3500 אנשים ביום תחת מדיניות בידודים קפדנית, אך מדינות אחרות שסגרו את גובלותיהן מתמודדות בכל זאת עם התפשטות הנגיף. מספר הנדבקים והנפטרים מהנגיף מתחילת המגיפה נמוך במיוחד בהשוואה עולמית, במיוחד כשלוקחים בחשבון את האוכלוסייה המבוגרת, ההתחלה המאוחרת של מבצע החיסונים, העובדה שלא היו כאן סגרים, התחבורה הציבורית נותרה צפופה וכנ”ל לגבי מסעדות ומקומות בילוי (אם כי תחת מגבלות).

מחקר שפורסם לאחרונה מצביע על כך שקיים הסבר גנטי. יש המייחסים את המצב להקפדה הכללית בשמירה על ריחוק חברתי ועטיית מסכות. ככל הנראה השיעור הגבוה של מחוסנים באוכלוסיה, 79.8%, והעובדה שרובם עדיין במסגרת חצי שנה אחרי החיסון השני, גם מספקת הגנה לתושבים המקומיים. חיסון הבוסטר כבר החל לצוותים הרפואיים אבל רוב התושבים ייקבלו את הזריקה רק בחלוף שמונה חודשים מהחיסון השני, מה שעלול להקפיץ את הנתונים בחודשיים הקרובים.

כפי שפרסמתי בפוסט בספטמבר, לאור הירידה החדה באותה תקופה בוטל מצב החירום בכל המחוזות והוחלט לפתוח את הגבולות לכניסת אנשי עסקים זרים תחת בידוד של שלושה ימים בלבד. עד שהגיע האומיקרון שסגר את החלון הזה עוד לפני שנפתח. עכשיו נותר לנו רק להמתין לשבועות הקרובים ולקוות שהמספרים יישארו נמוכים, במיוחד לאור העומס ברכבות ושדות התעופה בתקופה זו של חופש במעבר בין 2021 ל-2022, שתהיה בתקווה טובה יותר.

כפי שנאמר לי הרבה פעמים ע”י חברות ישראליות, דווקא בשל העובדה שלא ניתן להגיע ליפן ולקיים פגישות, אנו חשים שהנוכחות שלנו כאן חשובה מתמיד. אנו עומדים לרשותכם בכל נושא ושאלה הקשורים ליצוא של מוצרים ושירותים ביפן או משיכת השקעות!

ובינתיים, מאחלים לכולכם שנה אזרחית בריאה ומוצלחת!

צור קשר עם:

דניאל קולבר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל