מה יהיה על תעשיית הרכב ההודית?

תעשיית הרכב, סיפור ההצלחה הגדול ביותר בענף הייצור (Manufacturing) בהודו, נאבקת בירידת מכירות וירידה בפריון במשך מספר שנים. מגפת הקורונה רק העצימה את המגמה. כעת, בזכות הממשלה, יכולה להיות תקווה חדשה למגזר זה, המהווה 40% מהתוצר התעשייתי בהודו.

סיפור ההצלחה הגדול ביותר בענף הייצור בהודו
חוסנו של מגזר הרכב היא קריטי עבור הכלכלה ההודית מכיוון שהוא ללא ספק סיפור ההצלחה הגדול ביותר בענף הייצור במדינה. ענף הרכב מעסיק כ 37 מיליון עובדים, או יותר מ -8% מכוח העבודה בהודו, עם מחזור כולל של 55 מיליארד דולר בשנים 2018-19.

בנוסף, הסקטור נחשב למדד לכלכלה כולה שכן כל מגזר עסקי ואינדיבידואל זקוקים לפתרונות תחבורה מסוימים. יתר על כן, מכיוון שכמות התעשיות התומכות בתעשיית הרכב היא עצומה, מכירת כל רכב חדש, באולם התצוגה, משפיעה על מיליוני אנשים הקשורים לתעשיות אלו בצורה כזו או אחרת.

“ממשלה לוחצת, תעשייה נלחצת” (איזו מדינה? איזו מדינה???) 
התעשייה, שנאבקת לשקם את המכירות בשנים האחרונות, מלינה על מיסוי גבוה, מה שהופך רבים מסוגי הרכבים לבלתי משתלמים עבור האדם הממוצע. נכון לעכשיו, כל המכוניות-החל מדו גלגלי פשוטים ועד מכוניות יוקרה, ממוסות בשיעור המס הגבוה ביותר: 28%. נוסף על המס של הממשל הפדרלי, ממשלות המדינה  (State Governments) גובות היטל נוסף מה שמייקר את המוצר כאמור, והופך אותו ללא בר השגה, ככה לפי גורמים בענף. בכירי התעשייה אומרים שזו הסיבה העיקרית שהופכת כלי רכב לבלתי משתלמים עבור חלקים רבים בחברה.

מכירות בשפל רב שנתי
היקפי המכירות של מכוניות, שהיו בירידה עוד לפני פרוץ מגיפת הקורונה, ספגו מהולמה קשה בשנה וחצי האחרונות. המכירות נמצאות בשפל רב שנתי, למרות עלייה מסוימת במכירות בחודשים האחרונים. המספרים מספרים סיפור עגום. על פי הנתונים שפורסמו ב- Economic Times, עיתון פיננסי מוביל בהודו, מכירות רכבי הנוסעים בשנים 1999-2010 צמחו בשיעור  של 10.3% לעומת 3.6% בעשור שלאחר מכן. לגבי מכירות הדו גלגלי, הנתונים הם 9.8% ו – 6.4% בהתאמה. עבור כלי רכב מסחריים, שלרוב נתפסים כאינדיקטור לענף כולו, הנתונים לשני העשורים האחרונים הם 12.7%  ו -3%, בעוד שמכירות התלת גלגלי (ריקשות בעיקר) עמדו על 9.8%  ו -3.8%, בהתאמה.

המספרים המוחלטים מספרים היטב את המצב הקשה של מכירות הרכבים. מכירות כלי הרכב (פרייבטים) בשנים 2020-21 היו נמוכות מהרמה שנרשמה בשנים 2015-16. עבור דו גלגלי, הן היו מתחת לרמות 2014-15, עבור כלי רכב מסחריים המספרים היו קטנים יותר מאשר בשנים 2010-11 ועבור התלת גלגלי, ההשוואה היא לשנים 2002-03.

ואולי בכל זאת הממשלה?   

“ממשלת הודו מוכנה לשקול שינויים בתעריפי המיסוי בכמה קטגוריות של מכוניות כדי להוריד את המחירים ולהפוך אותם למשתלמים יותר”, אמר האחראי על ההכנסות המדינה במשרד האוצר ההודי, Tarun Bajaj, במסגרת הכנס ה -61  של איגוד יצרני הרכב ההודים (SIAM) שהסתיים לאחרונה. עם זאת, באג’אג רצה לדעת “האם ישנן סיבות אחרות לנתוני המכירות הפושרים” ורמז כי הממשלה מוכנה לעבוד עם התעשייה כדי לטפל בבעיות העומדות בפניה.

בהכרת תרומתו של תחום הרכב, אמר Amitabh Kant, מנכ”ל NITI AAYOG (מרכז החשיבה הרשמי של הממשלה): “הודו לא תוכל לצמוח בשיעורים גבוהים במשך תקופה ארוכה מבלי שמגזר הרכב יהיה המניע המרכזי של הצמיחה ההודית”.

על אף הקולות הנשמעים בממשלה בדבר הסיוע לענף והורדת המיסוי, הדבר טרם קרה ולא ברור האם יקרה, ואם כן באילו היקפים. כמו כן, ישנו את המיסוי של כל מדינה בהודו בו יהיה למרכז השפעה קטנה מאוד אם בכלל. כך או כך אין עוררין כי מדובר באחד מן ענפי התעשייה החשובים של הכלכלה ההודית ושעתידו שזור בעתיד המשק כולו.

~~~

גם אתן/ם רוצים/ות לפרוץ ולהצליח בבירה העסקית של הכלכלה הגדלה בעולם? מעונינים למצוא לקוחות בשוק ההודי הענק? יש לכן מוצר שאתן חושבות שיכול לעבוד בתת היבשת ההודית? דברו איתנו!

אתם ואתן מוזמנים/ות לפנות אלינו, צוות הנספות המסחרית במומבאי, ונשמח לעזור לכם/ן לבחון את אינסוף האפשרויות שנמצאות בהודו, ולזהות את הזדמנויות עסקיות מעולות!

חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות מוזמנות לפנות אלינו כאן.

~~

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה LinkedIn  של הנספחות לעדכונים שוטפים.

 

 

 

 

צור קשר עם:

שגיא איצ'ר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל