לפני כחצי שנה קיימנו אירוע וירטואלי גדול בסינגפור על תחום האגרי-פוד, והסשן שבו היה העניין המקומי הרב ביותר היה בתחום תחליפי החלבון. מאות אנשי מקצוע מהתחום בסינגפור השתתפו בו ועשרות רבות הביעו עניין לדבר עם סטארטאפים ישראלים שמפתחים תחליפי חלבון שונים. אמנם ידענו שישראל היא מעצמה טכנולוגית בתחום ושכמה מהסטארטאפים המובילים בעולם בו פועלים בה, אבל העניין העצום מסינגפור עדיין הפתיע אותנו. שתי סיבות מרכזיות לעניין זה, מעבר למגמה העולמית, הן התכנית הממשלתית בסינגפור לקידום של ייצור מקומי של 30% מצריכת המזון באי עד 2030, וכן הדגש הגובר בסינגפור בשנה האחרונה על כלכלה ירוקה יותר.
לאור העניין הרב והמשך שבירת שיאים של האקו-סיסטם הישראלי בו, החלטנו לקיים אירוע וירטואלי ייעודי על תחום תחליפ החלבון בישראל שיהיה פתוח למשתתפים מרחבי אסיה. האירוע התקיים ב-19 לאוגוסט ובו הציגו 6 סטארטאפים ישראליים וכן שני דוברים ישראליים שהציגו את התחום מפרספקטיבה גלובלית וגם סיפרו על האקו-סיסטם הייחודי שנוצר בו בישראל. באופן לא מפתיע ובעזרת העבודה המצוינת של נספחויות נוספות באסיה היו מאות נרשמים ומשתתפים מרחבי אסיה ובייחוד מתאילנד, סינגפור, יפן, קוריאה, וייטנאם והודו. חברות אסייאתיות רבות שהשתתפו באירוע גם היו מעוניינות לפגוש את הסטראטאפים הישראליים ותואמו פגישות עסקיות רבות לפני ואחרי האירוע וכן נרשם עניין ער במהלכו.
משמח מאוד לראות את החברות המעניינות שצומחות בתחום בישראל, שכן אלה מתוכן שבסופו של דבר יצליחו בשווקי העולם השונים צפויות לעזור בהפחתה פליטות גזי החממה הגלובליות ובשיפור הבריאות של אנשים רבים ברחבי העולם. אין ספק שסינגפור ומדינות נוספות באסיה מבינות את הפוטנציאל ומעוניינות להיות חלק (ולהרוויח) מהמגמה העולמית של צריכה גוברת של תחליפי חלבון.