“בועת נסיעות” ראשונה לסינגפור

סקטור התיירות בסינגפור הוא עמוד תווך חשוב בכלכלת סינגפור. לא הרבה יודעים אבל סינגפור היא העיר ה-4 המתוירת ביותר בעולם(!), כאשר המדינה ממנה מגיעים המספר הרב ביותר של תיירים אליה היא סין.

כבר כמעט שנה שתיירים כמעט ולא נכנסים כלל לסינגפור בגלל מגיפת הקורונה, דבר שהוביל לפגיעה משמעותית בתעשיית התיירות הסינגפורית. מה שכנראה מנע קריסה מוחלטת של הענף הם הבידוד של 14 יום במלון שכל אדם שנכנס לסינגפור צריך לעבור ולשלם עליו והתמיכה הממשלתית לענף, הבאה לידי ביטוי בעיקר בסבסוד חלק גדול מהמשכורות של העובדים בסקטור.

כעת סינגפור מתכוונת לצאת לדרך עם “בועת נסיעות” (תרגום חופשי של Travel Bubble) עם הונג קונג החל מסוף חודש מאי.

משמעות הבועה היא שתחל תנועה חופשית בין שתי הערים, תחת התנאים הבאים- בדיקת קורונה טרם היציאה ועם ההגעה ליעד, תושבי הונג קונג צריכים להיות מחוסנים לפני הנסיעה לסינגפור ועל המבקרים להוריד לנייד אפליקצייה שתסייע בקטיעת שרשראות הדבקה במקרה והם התגלו כחולי קורונה.

בסינגפור מתייחסים בזהירות יחסית להכרזה על בועת נסיעות זאת מכיוון שהיא כבר הוכרזה לפני כמה חודשים ובוטלה לאור התפרצות של הנגיף בהונג קונג.

עם זאת, במידה והבועה תצלח ותוכיח שהיא יכולה להתקיים תוך שמירה על המצב הטוב של הקורונה בשתי הערים, ייתכן והיא תורחב ליעדים נוספים.

בנספחות הכלכלית בסינגפוור אנחנו מקווים שבתוך כמה חודשים תהיה גם הקלה למבקרים מישראל בסינגפור ושואפים לקדם אותה, וכאשר זה יקרה נדאג לעדכן.

צור קשר עם:

יואב סיידל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל