קול קוריאה – תחרות היינות היוקרתית בקוריאה מחפשת יקבים ישראלים מנצחים!

נכתב בסיוע חגית גלוסקא, עובדת הנספחות הכלכלית

שוק היין הקוראני הוא שוק צומח בהתהוות וחווה בשנים האחרונות פריחה יוצאת דופן. ככלל, יינות אדומים במיוחד זוכים להצלחה בקוריאה וממותגים כבריאים וכיינות שמתאימים לארוחה יוקרתית אך גם יותר ויותר רואים צריכה ביתית. בעוד שבשנים קודמות נתפס היין כמוצר יוקרה נגיש לאוכלוסיות מסוימות בלבד בשנים האחרונות לאט לאט נפתח שוק הצרכנים הרחב כולו ומתפתח ידע רחב יותר ורצון ללמוד ולהתנסות בסוגי יין שונים. הקורונה הביאה עימה עליה בביקושים ליינות אך עם זאת, מטעמים רגולטוריים אסור עדיין למכור בקוריאה משקאות חריפים ובכלל זה גם יינות בחנויות מקוונות ושינוי רגולטורי עתידי בסופו של דבר גם בתחום זה צפוי להביא עימו אף ביקושים רבים נוספים בהיותה של קוריאה מעצמת רכישות מקוונות.

כמעט כל היין שנצרך בדרום קוריאה מיובא. בשנת 2020 יובאו לדרום קוריאה 54 מיליון ליטר יין בעלות של כ- 330 מליון דולר מה שמהווה זינוק של של 27% לעומת שנת 2019 ולעומת עליה מתונה יותר של כ-6% בין השנים 2018-19. במונחי CAGR מדובר בעליה של 12% בביקושים במהלך 5 השנים האחרונות. היין האדום כאמור באופן מובהק שולט בכשני שליש משוק הייבוא, והיתרה מתחלקת בין יינות מבעבעים ולבנים וסוגים אחרים של יינות.

מקור לנתונים: שירות KOTIS, KITA ; מבוסס על HSK 2204 (קטגוריית יין).
מקור לנתונים: שירות KOTIS, KITA ; מבוסס על HSK 2204 (קטגוריית יין).

יינות צרפתיים שולטים בשוק בדרום קוריאה ומהווים קצת יותר משליש (במונחי עלות) מהיינות המיובאים, הסכם הסחר החופשי בין דרום קוריאה לאיחוד האירופאי הקל על סוגיית המכסים משמעותית והביא לעליה נוספת בתחרותיות של יינות צרפתיים, איטלקיים ואירופאיים. כך גם היינות הצ’יליאנים ששולטים בשוק הלואו-קוסט המהווים כרבע (במונחי משקל) מהיינות המיובאים ונהנים גם הם מהקלות מס במסגרת הסכם הסחר החופשי של קוריאה משנת 2004. הסכם סחר בין ישראל לקוריאה לכשייכנס לתוקף צפוי להביא עימו גם בשורות בתחום זה.

בחודש יוני 2021 תיערך בדרום קוריאה תחרות יין על ידי אחד המגזינים המובילים “WINE REVIEW“. זוהי הזדמנות מצוינת ליינות הישראלים לצבור מוניטין חיובי בשוק הקוראני ולהיכנס אליו.

זמני הרשמה – החל מה 1 במרץ 2021 ועד 17 ביוני 2021.

מועד התחרות – 21 ביוני 2021 ועד 30 ביוני 2021 (שני סבבים).

ניתן להרשם ישירות דרך האתר או במייל בהתאם להנחיות בטופס המצ”ב.

 

מצ”ב כאן קישור לאתר התחרות. מומלץ לעיין באתר התחרות המלא ובסיפורה.

KOREA WINE CHALLENGE

ומצורף מכתב הזמנה להשתתפות  עם פרטי ההתקשרות –

KWC 2021 Normal Hosting Notice for Winery

הזוכים בתחרות צפויים לזכות בסיקור מיוחד במגזין היין Wine Review.

מעוניינים להשתתף בתחרות? תוכלו לשלוח את בקבוקי היין לשגרירות עם מדבקה “NOT FOR SALE”. ניתן בתיאום מראש לשלוח בקבוקי יין נוספים אותם נוכל לקדם במסגרת אירועים נוספים הנערכים על ידי נציגות ישראל בדרום קוריאה. ראו הנחיות מפורטות למשלוח באתר התחרות.

באפשרותכם לשלוח את היינות גם ישירות למארגני התחרות (רק נא עדכנו אותנו בכך).

במסגרת שתי האופציות אנחנו בנספחות הכלכלית נלווה את התהליך ונסייע בכל נושא.

***

הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בקוריאה (Israel Economic and Trade Office in Korea)  אמונה על הקשרים הכלכליים בין המדינות ופועלת יחד עם השגרירות, מכון הייצוא, רשות החדשנות ושותפים רבים אחרים לסייע לחברות ישראליות ליצור קשרים עסקיים עם חברות קוריאניות, למשוך השקעות קוריאניות לישראל ולפתח את תשתית הסחר עבור היצואנים הישראלים לקוריאה בתחומי הטכנולוגיה, החקלאות ומוצרי הצריכה. כמו כן אנו מקדמים, בסיוע KORIL, קרן המו”פ ישראל-קוריאה, את המו”פ המשותף לסטרטאפים ישראלים וקוריאניים.

אנו מזמינים אתכם גם לעיין בכתבת זרקור מפורטת על פעילות הנספחות כאן, ולפנות אלינו באמצעות הדוא”ל (Korea@israeltrade.gov.il) לכל שאלה ועניין.

צור קשר עם:

יניב גולדברג

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל