No Plastic please! – על מצוקת הפלסטיק בקוריאה

פוסט זה נכתב בסיוע עובדת הנספחות הכלכלית חגית גלוסקא

הדבר שהכי בלט לי כשהגעתי לראשונה לדרום קוריאה הוא כמויות הפלסטיק בכל מקום. פלסטיק ברחוב בערימות זבל, פלסטיק בסופר, פלסטיק בשוק, כל מלפפון וקישוא עטופים באריזת פלסטיק נפרדת, הכל חד פעמי, הכל עטוף באריזות פלסטיק ולקינוח בסיום כל קנייה המוכר מציע לך בחיוך “תרצי שקית פלסטיק?” ואני תמיד עונה “No Plastic Please (:”. וזאת עוד לפני טירוף החד-פעמי והאריזות הכפולות של תקופת הקורונה. בכל יום פונו אז בעיר סיאול לבדה כ 20 טון פלסטיק משימוש ביתי בלבד!

עם תחילת הקורונה המצב רק החמיר. מסיכות, בקבוקי אלכוג’ל, בגדי הגנה רפואיים, משלוחי TAKE AWAY ועוד ועוד פלסטיק “להגן” על כל חי, צומח, דומם שנמצא בסביבתנו. וכך גדלו כמויות הפלסטיק בסיאול ב 30%, לפי מקורות שונים.

מחזור - בקבוקים

עד לא מזמן, התמודדה דרום קוריאה היטב עם כמויות הפלסטיק הגואות. היא הקימה מערך מחזור והפרדה ואת מרבית פסולת הפלסטיק שלה מכרה לסין, ובדרך זו נפטרה ממנה מבלי לייצר זיהום במדינה. ואולם, בשנים האחרונות הודיעה סין כי היא מפסיקה לרכוש פלסטיק ממדינות זרות, ושרשרת המחזור נקטעה. קוריאה נותרה ללא מענה סביר.

מערך המחזור התבסס על חברות מחזור פרטיות שעסקו באיסוף הפסולת, מיונה, ומכירת הפלסטיק לסין, ברווח. כעת כשאין גורם שישלם בעבור פסולת הפלסטיק נמצאות חברות אלו על סף פשיטת רגל, והסכנה היא כי לא יהיו יותר מי שיאספו את הפסולת מהרחובות. כיום הממשלה שוכרת במיוחד אלפי פועלים בנוסף לחברות המסחריות שיבצעו את האיסוף וכן רוכשת את הפלסטיק בעצמה ממתקני המחזור (באמצעות סובסידיה), אולם מדובר בפתרון זמני שאינו בר קיימא לאורך זמן. ובינתיים הפלסטיק נערם במתקנים ובשטחי כינוס מחוץ לערים, מה שמוביל בנוסף למפגע סביבתי.

הרגל השימוש בפלסטיק, שהושרש ככל הנראה מטעמי היגיינה בשילוב עם פתרון המחיזור הסיני שאינו עוד, קשה כעת לעקירה. ובעוד הממשלה נמצאת בתהליכי חינוך וחקיקה לאיסור שימוש בפלסטיק בתחומים שונים (למשל בכלים חד פעמיים בישיבה בבתי קפה או שימוש בסוגי פלסטיק או חומרים שאינם ניתנים למחזור בקלות) המצב רחוק מפתרון ובימים אלה מחפשת דרום קוריאה פתרונות מחזור נוספים לכמויות הפלסטיק שממשך להיערם.

הנספחות הכלכלית מזמינה אתכם, החברות הישראליות בעלות פתרונות מחזור, בדגש על מחזור פלסטיק, לפנות אלינו במטרה לחבר פתרונות ישראלים לצורך הקוריאני הגדל בתחום.

***

הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בקוריאה (Israel Economic and Trade Office in Korea)  אמונה על הקשרים הכלכליים בין המדינות ופועלת יחד עם השגרירות, מכון הייצוא, רשות החדשנות ושותפים רבים אחרים לסייע לחברות ישראליות ליצור קשרים עסקיים עם חברות קוריאניות, למשוך השקעות קוריאניות לישראל ולפתח את תשתית הסחר עבור היצואנים הישראלים לקוריאה בתחומי הטכנולוגיה, החקלאות ומוצרי הצריכה. כמו כן אנו מקדמים, בסיוע KORIL, קרן המו”פ ישראל-קוריאה, את המו”פ המשותף לסטרטאפים ישראלים וקוריאניים.

אנו מזמינים אתכם גם לעיין בכתבת זרקור מפורטת על פעילות הנספחות כאן, ולפנות אלינו באמצעות הדוא”ל (Korea@israeltrade.gov.il) לכל שאלה ועניין.

 

צור קשר עם:

יניב גולדברג

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל