הודו מפרסמת את התקציב החדש לשנת 2021-22 – כיצד זה משפיע על היצואן הישראלי?

הודו מפרסמת את התקציב החדש לשנת 2021-22 – הצטרפו אלינו לשמוע כיצד זה עלול להשפיע על היצואן הישראלי

הצטרפו אלינו ב11 בפברואר בשעה 11:00 (שעון ישראל) לשמוע עוד על התקציב הנוכחי, אילו הזדמנויות הוא מייצר ובאילו סקטורים ואיך עלול להשפיע על היצואן הישראלי.

שרת האוצר של הודו הציגה ביום שני האחרון את תקציב המדינה לשנת הכספים החדשה 2021-22 (כידוע, שנת הכספים בהודו מתחילה ב1 לאפריל ונגמרת ב31 למרץ בשנה הקלנדרית העוקבת).
בעוד שמרבית כלכלות העולם סיימו את שנת 2020 עם צמיחה שלילית הודו עצמה, אשר באופן עקבי רגילה להראות נתוני צמיחה מרשימים בשנים האחרונות (לפי מחקרים מסוימים אף אמורה להפוך לכלכלה ה3 הגדולה בעולם עד לשנת 2030), חטפה מכה קשה והציגה, לפי הערכות אחרונות, צמיחה שלילית של 8%  לשנה זו.
לפיכך המדינה זקוקה נואשות לתקציב הנוכחי שיספק לכלכלה המקומית את הכלים לצאת מהמצב הקיים.
כידוע, אחד ממנועי הצמיחה לכלכלה הינו סחר בינלאומי וכיאה לכך מנסה התקציב הנוכחי לאזן בין מדיניות תכנית ה Aatmanirbhar Bharat של הממשלה ובין הצורך לחזק באופו משמעותי את נפח השתתפותה של הודו במערכת הסחר הבינלאומי.
מה עוד בתקציב הנוכחי?
– תקציב המתמקד בייצור מקומי יותר מאשר בצריכה כלומר, הסתכלות על הייצור המקומי כקטליזטור ממריץ לצריכה הפרטית
– הצגתם של מיסים חדשים במוצרי חקלאות (מישהו אמר דשנים?) ותשתיות
– הגנה ועידוד הייצור המקומי שכלול בתכניות PLI על ידי העלאת מכסים במוצרים אשר כלולים בתכניות אלו, אשר מסמן את יעדה של המדינה להעלות את מרכיב הייצור המקומי בשרשרת הערך.
– העלאת מכסים במוצרי אלקטרוניקה וסמארטפונים, חלקי רכב, ממירי מתח סולאריים, סוללות לד וליתיום ועוד
הנספחות הכלכלית בניו דלהי בשת”פ עם הנספחות הכלכלית במומבאי, לשכת המסחר ישראל הודו,משרד עו”ד APM ופירמת הייעוץ KNAV תקיים סמינר ייעודי בנושא התקציב.
הצטרפו אלינו ב11 בפברואר בשעה 11:00 (שעון ישראל) לשמוע עוד על התקציב הנוכחי, אילו הזדמנויות הוא מייצר ובאילו סקטורים ואיך עלול להשפיע על היצואן הישראלי.
נשמח לראותכם!

צור קשר עם:

נטאשה זנגין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל