השקעה באנרגיה ירוקה – קוריאה על המפה!

נכתב בסיוע חגית גלוסקא, עובדת הנספחות הכלכלית.

סטארטאפים ישראלים בתחומי האנרגיה הירוקה המחפשות השקעות מקוריאה הדרומית – ראו בתחתית הפוסט.

באפריל האחרון, לאחר שהחלו איתותים ראשונים לפגיעה משמעותית בכלכלת קוריאה הדרומית עקב מגיפת הקורונה, בעיקר בייצוא, החליטה ממשלת קוריאה על החלת מדיניות כלכלית חדשה בשם The Korean Green New Deal.

בדומה ובשונה מהניו-דיל האמריקאי מהעבר הרחוק, כאן מדובר בתוכנית השקעה ממשלתית רחבה שנועדה להתמודד עם המשבר הכלכלי שנוצר עקב מגיפת הקורונה ולהטמיע כלים דיגיטליים בצורה נרחבת, ובתוך כך לקדם את כלכלת קוריאה בכיוונים ירוקים יותר, ברי-קיימא לסביבה ולחברה. במסגרת התוכנית יושקעו כספים לקידום שימוש באנרגיה ירוקה ומעבר לטכנולוגיות ירוקות יותר שיקלו על ההתמודדות עם שינויי האקלים ויאפשרו גם צמיחה עתידית בת-קיימא. ככה מנצלים משבר להתחדשות חיובית!

במסגרת התוכנית מתכננת ממשלת קוריאה להשקיע למעלה מ-56 מיליארד שיושקעו במהלך חמש השנים הבאות בתחומים הבאים:

  1. ניהול אנרגטי יעיל – קידום טכנולוגיות לניהול אנרגטי וחיסכון באנרגיה. בין היתר יותקנו במבני ציבור טכנולוגיות בידוד, פנאלים סולארים ומכשירים למדידה וניהול משק האנרגיה ולהפיכתם למבני Zero- Energy  (מבנה שמסוגל לייצר את כמות האנרגיה הדרושה להפעלתו).
    ינתנו סובסידות להתקנת טכנולוגיות לחיסכון גם בדירות פרטיות למגורים על מנת לעודד את הצרכנים לחיסכון.
  1. מעבר לאנרגיות ירוקות – במסגרת זו הממשלה הציבה יעד של הוספת 1.13 מליון רכבים חשמליים, כולל תחבורה ציבורית, עד לשנת 2025 והשקעה בתחנות טעינה חשמלית לרכבים אלו ברחבי המדינה.
    בנוסף, יורחב השימוש באנרגיה סולארית. בין היתר תיתן הממשלה דוגמא אישית ותתקין פנאלים סולארים על כ- 225,000 מבני ציבור קוראנים המאפשרים זאת, כולל מוסדות ציבור, בתי ספר ומתקני תרבות.
  2. קידום תעשיות “ירוקות” –  עידוד תעשיות קיימות למעבר לאנרגיות ירוקות ושימוש בטכנולוגיות שיאפשרו להן חיסכון של אנרגיה בתהליך העבודה, וכן קידום סטרטאפים ומו”פ לתעשיות ירוקות.

אבל לא הכל מושלם.

גורמים רבים, קוראנים מבית וזרים מחוץ, מתחומי האנרגיה, הסביבה, איכות האוויר, האקולוגיה וההנדסה האזרחית מבקרים את המהלך. הביקורת העיקרית כנגדו היא כי מדובר בהשקעת כסף רב במהלך בלתי יעיל. העדר היעילות נובע בעיקר מפיזור האחריות ליישומה בקרב ועדות שונות ורבות, מבלי שהיישום מרוכז על ידי גורם מפקח אחד.

בנוסף, נטען כי המעבר לניטור מבוסס AI והמעבר לטכנולוגיות חכמות ידרוש כשלעצמו השקעת אנרגיה רבה כל כך – כך שהמהלך לבדו יעלה את צריכת האנרגיה באופן משמעותי, בעוד כיום עדיין לא מדובר באנרגיה ירוקה.

נוסף על הביקורות, לא כל הרשויות פועלות באופן שמתיישב עם השאיפות הירוקות של הממשלה. באופן אבסורדי, לאחרונה הודיעה רשות החשמל הקוראנית (KEPCO) כי תשתתף בפרויקט ויאטנאמי להקמת מתקן ייצור אנרגיה מבוסס פחם  ותממן כ 40% מערך הפרויקט. אמנם הפרויקט אינו נמצא בין גבולותיה של קוריאה הדרומית, אך עדיין השתתפות בו אינה מתיישבת עם שאיפות לעתיד עולמי ירוק יותר, שהן הבסיס לתוכנית הניו-דיל. הודעת רשות החשמל גררה תגובות נזעמות והפגנות מצד ארגוני סביבה קוראנים וגם מפלגת השלטון הודיעה כי תפעל לחוקק חוק שיאסור על חברות קוראניות להשקיע במתקני אנרגיה מזהמים מחוץ למדינה.

נראה שחרף הביקורות דרום קוריאה פועלת ביתר שאת למעבר לעתיד ירוק יותר.

בואו לעזור לדרום קוריאה להפוך לירוקה יותר! יש לכם טכנולוגיות מעניינות בתחומי האנרגיה הירוקה ואתם מחפשים שיתוף פעולה מחברות או ממשלה קוריאנית? פנו אלינו באמצעות המייל הרשום מטה.

סטארטאפים ישראלים בתחומי הטכנולוגיה הירוקה שזקוקים להשקעה מקוריאה – מוזמנים למלא את הטופס כאן ולהיכנס לקטלוג ההשקעות שלנו. אנחנו נחפש לכם משקיעים קוריאניים.

קישור לפרסום הקוריאני הממשלתי (באנגלית) בנושא, יולי 2020:

https://english.moef.go.kr/pc/selectTbPressCenterDtl.do?boardCd=N0001&seq=4948

 

הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בקוריאה אמונה על הקשרים הכלכליים בין המדינות ופועלת יחד עם השגרירות, מכון הייצוא, רשות החדשנות ושותפים רבים אחרים לסייע לחברות ישראליות ליצור קשרים עסקיים עם חברות קוריאניות, למשוך השקעות קוריאניות לישראל ולפתח את תשתית הסחר עבור היצואנים הישראלים לקוריאה בתחומי הטכנולוגיה, מזון, חקלאות, מים ומוצרי הצריכה. כמו כן אנו מקדמים פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות לקוריאניות ביחד עם KORIL, קרן המו”פ ישראל-קוריאה.

אנו מזמינים אתכם גם לעיין בכתבת זרקור מפורטת על פעילות הנספחות כאן, ולפנות אלינו באמצעות הדוא”ל (Korea@israeltrade.gov.il) לכל שאלה ועניין.

צור קשר עם:

יניב גולדברג

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל