משבר הבצורת בטאיוואן: מהתמודדות להזדמנות

משבר האקלים העולמי לא פוסח על טאיוואן, המתמודדת כיום עם הבצורת החמורה ביותר שנראתה ב-56 השנים האחרונות, על אף היותה מדינה בעלת אקלים סוב-טרופי המאופיין בגשמים רבים.

זו השנה השנייה ברציפות בה לא פקדה את האי סופת טייפון משמעותית, המביאה עמה כמויות גשמים משמעותיות אשר ממלאות בדרך כלל את מאגרי המים המקומיים. בתגובה לכך, הממשלה הטייוואנית הגתה תכנית סיוע בהיקף נרחב אשר נועדה לספק פתרון למחזור המים וכן גם להקל על הבצורת והשלכותיה.

הסוכנות הממשלתית למשאבי המים (WRA – Water Resources Agency), בשיתוף עם משרד הכלכלה וראשי משרדים נוספים, הכריזו על תכנית חירום בהיקף 1.4 מיליארד NTD (כ-50 מיליון דולר אמריקאי) לטובת התמודדות עם משבר הבצורת. בעזרת ארבעה מקורות מים שונים והקצאת מתקן התפלה ייעודי לפרויקט בעיר סינצ’ו (Hsinchu), עד סוף חודש נובמבר 2021 אספקת המים היומית עתידה לגדול בכ-300,000 קו”ב/יום. כל זאת עתיד להתקיים בעזרת מימון מתוך תקציב החירום של הסוכנות הממשלתית למשאבי מים, ממאי 2021 ועד תום תקופת הבצורת.

בהמשך לכך, טאיוואן נעזרת בהליכי טיוב לאלפי בארות הפרושות ברחבי האי, ומשתמשת בשלושת מאגרי המים הגדולים בכדי להפיק מים ראויים לשימוש ציבורי ותעשייתי.

כמו כן, נעשה שימוש במים מטוהרים וממוחזרים להשקיית פארקים, השקיית יבולים, תעשייה ועוד בהיקף של כ-425,000 קו”ב ליום. נכון להיום, בנוסף למתקן ההתפלה המתוכנן בעיר סינצ’ו (Hsinchu), מתוכננים גם מתקני טיהור שפכים בעיר טייצ’ונג (Taichung) ומתקנים נוספים מתוכניים לקום גם בדרום האי, בהתאם להערכת מצב המטה.

בעקבות הצורך העולה בשנים האחרונות והמודעות הגוברת לחסכון וטיפול במים, טאיוואן מדרגת מחדש את סדר העדיפות שלה בנוגע להשקעות בתשתית ומפנה משאבים רבים מבעבר למשק המים שלה ודגש מיוחד מושם על צמצום דליפות ונזילות ומחזור מים.

הנספחות הכלכלית בטייפה מזמינה חברות ישראליות אשר מעוניינות בכך לפנות לצוות הנספחות אשר יסייע במציאת שותפים מקומיים מתאימים (סוכנים, מפיצים, שותפים אסטרטגיים ועוד) או בחיבור לפרויקטים קיימים ועתידיים.

צור קשר עם:

צליל להב

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל