כלכלת קורונה – עדכון מהשטח

נכון לכתיבת שורות אלו, תאילנד מתמודדת בהצלחה יתרה עם מגיפת הקורונה במדינה –  בפן הבריאותי. בפן הכלכלי צפויים למדינה לא מעט אתגרים הנובעים מאבני הבניין עליהן מושתת הכלכלה התאילנדית- תיירות ויצוא.

המגיפה טלטלה את כלכלת המדינה עם אובדן תעסוקה נרחב עקב סגירת המלונות ומקומות הבילוי.

בשנת 2019 ביקרו בתאילנד כ-40 מיליון תיירים ועל כן לא מפתיע שהמספרים בדבר האבטלה הגואה בתחום התיירות נעים בין 6-8 מיליון מובטלים חדשים. על פי מספר הערכות, כלכלת תאילנד צפויה להראות צמיחה שלילית של (לפחות) 5 אחוזים בשנת 2020, עם צפי של שנתיים (לפחות) לחזרה לרמות התפוקה טרם פרוץ הקורונה.

גם היצוא התאילנדי, אשר מהווה מרכיב אקוטי בכלכלה המקומית, צפוי להצטמצם ב-6.3 אחוזים בשנת 2020, הצמצום הרבעוני החריף ביותר בחמש השנים האחרונות.

ההאטה העולמית נותנת אותותיה גם בכל האמור למוצרים התאילנדים. כמו כן, הצריכה הביתית בתאילנד צפויה לצמצם אף היא ב-3.2 אחוזים עקב מגבלות התנועה בחודשים אפריל-יוני.

עם זאת, תאילנד היתה הראשונה להיכנס למגיפה, אבל (בדגש, נכון לעכשיו) היא בין הראשונות לצאת ממנה. על כן מעריך בזהירות הבנק המרכזי התאילנדי, כי כלכלת תאילנד תשוב לצמוח כבר בשנת 2021.

צמיחה זו, היא בין היתר עקב הנתונים המפתיעים המגיעים מתיירות הפנים. המדינה החלה לאחרונה לסבסד את תיירות הפנים, תוך מתן מענקים ישירות לתאילנדים המנצלים את ימי החופשה שלהם לטיולים. היעדר הקורונה במדינה בשילוב תקופת הסגר, מוציא את התאילנדים למוקדי התיירות. למעשה, בחודשים האחרונים גדלה תיירות הפנים במדינה באופן כל כך מסיבי, כך שמספר התיירים גדול פי 4 ממספר התיירים בשנה רגילה – 167 מיליון תיירי פנים עד כה השנה. אז נכון, התיירים התאילנדים מוציאים פחות כסף והם פחות רווחיים למוקדי התיירות אך מדובר בצעד חשוב מאוד לשיקום הכלכלה המקומית.

הגידול האמור מעכב את היווצרותן של בועות תיירות, כאשר תאילנד רואה את הגידול הפנימי ואינה ממהרת להכניס תיירים מסין, יפן וסינגפור – בעיקר עקב לחץ מבית, התאילנדים חוששים מפתיחת הגבולות.

נראה כי ישנה דרך ארוכה לשיקום הכלכלה המקומית, אך ניתן לראות ניצנים של תקווה, אם המצב הבריאותי ישאר בעינו.

צור קשר עם:

דגן אלוני

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל