בחודש האחרון וירוס הקורונה משפיע בצורה ניכרת על עסקים בסין בייחוד אך גם על עסקים במדינות נוספות באסיה ובעולם, ובסינגפור בפרט. לפני כשבועיים סינגפור הודיעה על עלייה ל”צבע כתום” במצב הכוננות במדינה, ונכון להיום יש 89 מקרים של הוירוס בסינגפור, עם עלייה יומית מתמשכת של 1-8 מקרים ביום. עם זאת, כמעט כל ההיבטים בחיים בסינגפור ממשיכים כרגיל- בתי הספר פתוחים, מקומות העבודה ממשיכים כרגיל וכו’. סינגפור מנהלת את המשבר במדיניות מתוכננת ומדויקת בצורה מעוררת השתאות, כמו שהיא עושה גם בתחומים אחרים. ה-Vlogger הערבי ישראלי נאס דיילי, שמתגורר בסינגפור, פרסם לאחרונה סרטון שמסביר איך סינגפור מתמודדת עם המשבר. בשבוע האחרון אף רואים התמתנות במספר המקרים החדשים והתחושה בסינגפור כרגע היא כי הממשלה מצליחה להשתלט בהצלחה על התפשטות הוירוס.
ההשלכות הכלכליות קיימות בעיקר בפעילות העסקית של תחומי התעופה, התיירות והמסעדות, שנפגעות באופן טבעי מהמצב. כמו כן, ההשפעה הגדולה שיש לסין, שותפת הסחר הגדולה ביותר של סינגפור, נותנת אותותיה אף היא על כלכלת סינגפור ולכן תחזית הצמיחה לשנת 2020 הונמכה לטווח של -0.5%- עד 1.5%.
המצב גם מביא איתו הזדמנויות לחברות עם טכנולוגיות שעשויות לסייע (לממשלה או לעסקים במדינה) עם ההתמודדות עם הנגיף. כל חומר או טכנולוגיה שרלוונטיים למסכות פנים מאוד רלוונטיים כרגע וכך גם חומרים שנוגעים לבידוד וחיטוי. קיבלנו בנספחות גם פניות מגורמים סינגפוריים לגבי תוכנות ומכשירים שיכולים למדוד מרחוק או בקלות יחסית מדדים רפואיים שונים כגון חום גוף ודופק לב.
מגבלות הנסיעה שהוטלו על ידי משרד הבריאות ומשרד הפנים הישראלי על אנשים שמגיעים מסינגפור לישראל צמצמו באופן משמעותי את הביקורים העסקיים בין המדינות, מה שלאורך זמן עלול להביא להאטה בפעילות העסקית בין שתי המדינות, אך הפעילות נמשכת במידת האפשר על ידי החלפת הפגישות פנים-מול-פנים בשיחות וידאו וטלפון מרובות יותר.