חברות ישראליות רבות המעוניינות להרחיב את עסקיהן לשוק הוייטנאמי משקיעות מרבית ממרצן וכספן בכדי להגיע לאיזור באופן פיזי. הגעה פיזית לוייטנאם ופגישות עסקים הנערכות פנים מול פנים, הוכיחו עצמן כדרך המלך לכניסה לשוק ויצירת קשרים עסקיים פוריים עם גורמים מקומיים רלוונטיים.
במסגרת עבודתנו היומיומית בנספחות בעזרה לחברות ישראליות לפעול בשוק הוייטנאמי, נתקלנו לאחרונה במספר מקרים של אי הבנות בנוגע להוצאת ויזה למדינה. לעיתים החברות שכחו להוציא ויזה, או שלא הספיקו לעשות זאת בזמן, מה שגרם לבעיות בכניסתם למדינה. בעקבות מקרים אלו, ברצוננו להקדיש פוסט זה לכתיבת כמה טיפים חשובים בנוגע להוצאת ויזה לוייטנאם, במטרה לאפשר לחברות הישראליות נסיעת עסקים מוצלחת וחלקה.
קיימות 2 דרכים עיקריות לקבלת ויזה לוייטנאם :
ויזה דרך שגרירות וייטנאם בתל אביב
ויזה לוייטאנם באינטרנט שנקראת Visa On Arrival
- הוצאת ויזה דרך שגרירות וייטנאם
מידע אודות שגרירות וייטנאם בישראל:
כתובת: בית אסיה, רחוב ויצמן 4, קומה 4, ת”א
טלפונים: 03-6966304 , 03-6966311
פקס: 03-6966243
כתובת מייל: vnembassy.il@mofa.gov.vn
אתר: https://vnembassy-telaviv.mofa.gov.vn/vi-vn/Trang/default.aspx
שעות עבודה של שגרירות וייטנאם: שני עד שישי בשעות 09:00-17:00. לא כולל חגים ישראלים או וייטנאמים.
(מומלץ לבדוק את שעות הפעילות של השגרירות לפני ההגעה)
מסמכים דרושים על מנת להוציא ויזה בשגרירות:
דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות מתאריך ההגעה המתוכנן לוייטנאם
תמונת פספורט
טופס עם מידע אישי שניתן למלא בשגרירות
על מנת להוציא ויזה לוייטנאם דרך השגרירות, תצטרכו להגיע לשגרירות בתל אביב שם תשאירו את דרכונכם יחד עם טופס הפרטים האישיים ותמונת הפספורט ולחזור לשם כעבור מספר ימים על מנת לאסוף את הדרכון אשר הוטבעה בו הויזה. במידה ואתם זקוקים לתהליך מזורז, ישנה גם אפשרות כזו בעבור תשלום נוסף בה ניתן לקבל את הויזה אפילו באותו היום. המחיר של ויזה לוייטנאם משתנה כתלות בסוג הויזה שאתם בוחרים לעשות. ויזה לכניסה חד פעמים תעלה כ25$, לכניסה רב פעמית תשלמו בין 50$ ל155$ (תלוי באורך התקופה).
היתרון המשמעותי של קבלת ויזה דרך השגרירות הוא שהויזה שתקבלו תודבק ישירות בדרכון וכך לא תאלצו לחכות בתור עם הגעתכם לשדה התעופה בוייטנאם (לעיתים יש להמתין בין 20 דקות ועד שעתיים בשדה), אלא תוכלו להיכנס ישר למדינה. כמו כן, ישנם סוגי ויזות שאפשר להוציא רק דרך השגרירות ובמידה ואתם מתכננים להיכנס לוייטנאם דרך מעבר יבשתי, לא תוכלו להויצא ויזה דרך באינטרנט.
- ויזה לוייטנאם באינטרנט – Visa On Arrival
הוצאת ויזה לוייטנאם האינטרנט זו הדרך הפשוטה והזולה על מנת לקבל ויזה. בחיפוש מהיר אונליין תוכלו למצוא מספר אתרים בהם תוכלו להגיש בקשה לויזה דרך סוכנות מורשית. . ויזה זו תאפשר לכם כניסה דרך כל אחד משדות התעופה הבינלאומיים של וייטנאם. יש לקחת בחשבון שקבלת הויזה עשוייה לקחת עד ל-7 ימי עסקים ולכן יש להתכונן בהתאם. גם כאן, ישנה אפשרות לתהליך מזורז בתוספת תשלום.
את בקשת הויזה יש להגיש אונליין ולאחר התשלמת התהליך תקבלו אישור המהווה אסמכתא לכך שפרטיכם הועברו למחלקת ההגירה הוייטנאמית, והויזה תחכה לכם בשדה התעופה בוייטנאם עם הגעתכם. חשוב לזכור לקחת את האישור המודפס אתכם למטוס כי אפשרי שתתבקשו להציגו על מנת לעלות על הטיסה. עם נחיתתכם בשדה, יש לגשת לדלפק Visa on Arrival שם תקבלו את הויזה בכפוף להצגת מכתב האישור המודפס, שתי תמונות פספורט, וטופס שעליכם למלא (ניתן למלא את הטופס מראש בלינק הזה). כמו כן, יש לשלם במזומן (דולר או דונג) בדלפק עבור מס החתימה ; 25$ לכניסה חד- פעמית (חודש או שלושה חודשים), 50$ לכניסה רב פעמית (חודש או שלושה חודשים). כדאי להכין כסף מראש, אם כי אפשר גם למשוך מזומן בכספומט בשדה.
כניסה לוייטנאם עם דרכון זר
במידה ואתם בעלים של דרכון זר מאחת המדינות המופיעות בטבלה, תוכלו לשהות בוייטנאם כמספר הימים שמפורטים בטור הימיני ללא הוצאת ויזה. אם תחרגו מהתקופה המצויינת, יהיה עליכם להציג ויזה על מנת להישאר במדינה.
מקסימום ימים ללא ויזה | מדינות |
14 | ברוניי, בורמה |
15 | בלרוס, דנמרק, פינלנד, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, נורבגיה, רוסיה, דרום קוריאה, ספרד, שוודיה, בריטניה. |
21 | פיליפינים |
30 | קמבודיה, מלזיה, אינדונזיה, סינגפור, קירגיסטן, תאילנד, לאוס |
90 | צ’ילה |
לסיכום, נציין שוב שהגעה פיזית לוייטנאם הינה חלק אינטגרלי וחיוני בכניסה לשוק ויצירת קשרים עסקיים במדינה. חלק מהתכנון של נסיעת עסקים מוצלחת הוא הוצאת ויזה מבעוד מועד כך שנסיעתכם תעבור בצורה חלקה ומוצלחת. הנספחות המסחרית של מנהל סחר חוץ ומשרד הכלכלה ונהתעשייה מסייעת רבות בפתיחת דלתות לחברות ישראליות המעוניינות לפעול בוייטנאם החל מהשלב הראשון ועד לקטיפת הפירות ונשמח לסייע לכם בכל שאלה או בקשה!