הצמיחה הכלכלית בוייטנאם מייצרת מעמד ביניים נאור ודיגיטלי המעוניין להשקיע בטיפולי בריאות איכותיים ומחפש פתרונות מתקדמים בתחום הבריאות
לפי מחקר מהשנים האחרונות, נראה כי אחוז ניכר מהמחלות מהם סובלים הוייטנאמים נגרם עקב אורח חיים בעייתי ולא בריא. מחלות שקשורות לאורך החיים, כמו מחלות לב, סכרת וסרטן הופכות בהדרגה לנטל כבד על וייטנאם, לדברי משרד הבריאות הוייטנאמי. לפי ההערכות, כ-80% מהמיתות נגרמות על ידי מחלות לא מדבקות, כאשר ההערכה היא, שכ-12 מיליון אנשים סובלים מלחץ דם גבוה, אך קרוב ל-60% מהם לא אובחנו ויותר מ-80% לא קיבלו שום טיפול. כמו כן, ההערכות מראות כי יותר מ-3 מיליון איש במדינה סובלים מסכרת, אך קרוב ל70% מהם טרם אובחנו.
בדומה למדינות עולם שלישי נוספות, גם בוייטנאם העלייה במחלות לא מדבקות, כמו מחלות כלי דם ולב, סרטן, מחלות נפש וסכרת, מכבידות מאוד על התשתיות הבריאותיות, לצד התמודדות שוטפת עם מחלות זיהומיות כמו HIV, שחפת ומלריה. זאת ועוד, מחלות לא זיהומיות תלויות תזונה, כמו עודף משקל ואבסת (Obesity), הופכות רווחות יותר בקרב הדור הצעיר.
לאור זאת, וייטנאם מתמקדת בשנים האחרונות בטיפול בגורמי סיכון ובאבחון מוקדם ומתמשך, ובמעקב קבוע אחר חולים במחלות לא מדבקות. במקביל לעלייה בסובלים ממחלות תלויות אורח חיים, ישנה עלייה באוכלוסייה ממעמד ביניים המוכנה ומעוניינת להשקיע במענה רפואי איכותי ומתקדם.
אם כן, הצמיחה הכלכלית הקבועה והמתמשכת בוייטנאם, יוצרת בהדרגה מעמד ביניים מוטה דיגיטלית, אשר מוכן ויכול להשקיע יותר בטיפולי בריאות איכותיים, מה שמוביל לעלייה בדרישה לספקים פרטיים ושירותי בריאות דיגיטליים. וייטנאם מחוייבת לפיתוח תחום הבריאות והרפואה, עם תחזית לעלייה בתקציב מ-15.6 מיליארד דולר ב2018, לכ-43 מיליארד דולר בשנת 2028. זאת ועוד, הממשלה הוייטנאמית תומכת גם בדיגטליזציה של תחום הבריאות, ומשיקה פרוייקטים כדי לעודד ולאפשר פתורונות בתחום הבריאות הדיגיטלית, אשר יאומצו על ידי בתי חולים ומרפאות ברחבי המדינה. בהמשך לזאת, החילה הממשלה מדיניות חדשה במטרה לבנות תשתית ICT רפואית ארצית.
הצמיחה הכלכלית בוייטנאם, לצד ציבור מודע בריאותית וטכנולוגיות 4G ו-5G, מהווים סביבה אידיאלית לפתרונות דיגיטליים בתחום הבריאות. גורמים רבים בתחום הבריאות במדינה, מגלים עניין גדל והולך בתחום ה TELEMEDICINE ובטכנולוגיות מתקדמות ומעריכות שבאפשרותן לשפר תהליכי קבלת החלטות, יעילות בתפקוד ובמענה ובטיפול הרפואי הכולל שמקבל הציבור.
לאור הדרישה ההולכת וגוברת לפתרונות מתקדמים בתחום הבריאות והרפואה, השנה החליטה לראשונה הנספחות המסחרית לקדם את התחום באירוע ממוקד שהתקיים ביום חמישי האחרון (26.9). במסגרת האירוע, סקרנו את תחומי מדעי החיים בישראל ואת התעשייה הפורה סביב תחום זה, כמו גם הצגנו את הפטנטים הרלוונטים ביותר לשוק הוייטנאמי. בנוסף, מפיצים המייבאים ציוד רפואי מתקדם מישראל חלקו מניסיונים בשיתוף הפעולה מול החברות הישראליות.
אל האירוע הוזמנו מפיצים מקומיים, והיה הקדמה לאירוע ‘מדיקה 2019‘, האירוע הגדול ביותר בעולם בתחום הסקטור הרפואי,שיערך ב-18-21 לנובמבר השנה, בדיסלדורף, גרמניה. במדיקה 2019, הביתן הישראלי יכלול כשמונים חברות ישראליות. חברות ההפצה שלקחו חלק באירוע הקידום, הן חברות שצפויות לבקר ב “מדיקה”, עבורן הנספחות המסחרית בוייטנאם תתאם מראש פגישות עם החברות המציגות בביתן הלאומי הישראלי.