נתוני המשבר של תעשיית הרכב ההודי הולכים ומדרדרים מידי כל חודש שחולף.
נתוני המכירות בהודו נפלו נפילה הדרגתית של כ-23.55% שנחשבה לשיא כל הזמנים. באוגוסט 2019 נמכרו 18,21,490 לעומת 23,82,436 יחידות שנמכרו באוגוסט 2018, זוהי הנפילה החדה ביותר שנרשמה מזה 18 שנה בהודו.
בשנת 2016 הכריז ראש ממשלת הודו על ביטול חוקיות השימוש בשטרות הישנים של 500 ו 1000 והנפקה של שטרות חדשים בערכים של 2000 ו 500 חדשים, שיעורי מס גבוהים, הגבלת מס לנותני שירותי הרכב אובר, אולה, מרו וכדומה, תנופה וגידול בחברות שנותנות שירותי רכב- כל אלה הינם הגורמים העיקריים שגמרו לנסיקה בהיקף מכירות הרכב.
שילוב כל הגורמים שהחמירו את המשבר בענף הרכב בשילוב הנפילה של החברת ענקית הפיננסים ההודית IL&FS, בעקבות נפילתה החברה לא הייתה מסוגלת להחזיר חובות עתק לבנקאים המובלים ביותר בהודו, דבר שהוביל לאי נזילות במתן ההלוואות של הבנקים. חברות הבנקים חתכו את מתן הלוואות לתושבים באופן דרמטי בעקבות הקריסה, תושבים שלקחו הלוואות צריכים להתמודד עם הצמדת ריביות גבוהות בתנאים מחמירים יותר. גורם זה, השפיע באופן ישיר על נזילות התושבים בצריכת מכוניות חדשות.
כ-286 סוכנויות רכב נסגרו במהלך ה-18 החודשים האחרונים בכל רחבי הודו, העלויות בניהול המלאי הפכו לבלתי אפשריות לאותם סוכני רכב. יצרניות הרכב הגדולות כמו מרוטי סוזוקי, טאטא מוטורס ומהינדרה ומהינדרה מרגישות את הלחץ והגירעון בתעשייה, לפי נתוני איגוד סוחרי הרכב הן קיצצו את הייצור וסגרו מפעלים באופן זמני, הפסיקו פרויקטים קיימים ועצרו מיזמים חדשים.
התאוששות מוקדמת לא סבירה: מגזר האוטומוטיב בהודו מעסיק יותר מ-35 מיליון איש באופן ישיר ועקיף, ומהווה יותר מ-7% מהתמ”ג בהודו, הנפילה מהווה אתגר גדול לממשלת הודו ולכלכלת הודו בשלמותה. מאז סוף שנת 2018, תעשיית הרכב בהודו נמצאת במגמת האטה, אך האטה זו אינה קשורה רק לתעשיית הרכב אלא גם לתעשיות המשלימות אליה הכוללים חלקים, רכיבים, פלדה, צמיגים וקמעונאות בין היתר.
אנלסטים חוששים וחוזים כי המצב לא ישתפר בקרוב אם לא יהיה שינוי בנזילות מתן הלוואות, אך הממשלה מנסה לפעול לשיפור המצב, שרת האוצר ההודי הכריזה על נקיטת צעדים מתאימים כמו הורדה במיסים, סיפוק הגנה לתעשיית הרכב מפני ייבוא, הגדלת הנזילות במגזר הבנקאות וחברות פיננסיות על מנת לייצר ביקוש לרכבים חדשים.