ישראל על המפה גם בתחום הפינטק- וייטנאם HERE WE COME!

משלחת חברות ישראליות השתתפה ברואדשואו פינטק בוייטנאם

בשבוע שעבר התקיים לראשונה אי-פעם רואדשואו של חברות פינטק בוייטנאם. הרואדשואו התחיל בבנגקוק בשיתוף הנציגות המסחרית של מינהל סחר חוץ בתאילנד, ולאחר מכן החברות הגיעו להאנוי בירת וייטנאם ליומיים עמוסים פעילויות ופגישות. החברות הישראליות שהשתתפו, הגיעו מתחומים מגוונים כגון; תשלומים, E-KYC (פתרונות דיגיטליים לממשק בנק-לקוח), אוטומציה, אבטחת מידע, אוטנתיקציה.

ניכר, כי זוהי שעתו של תחום הפינטק בוייטנאם; אם בשנת 2017 היה שווי השוק -4.4 מיליארד, עד 2020 הוא צפוי לעלות להגיע עד לכדי 7.8 מיליארד. צמיחה זו מונעת מכמה גורמים, כולל מאמצים רגולטוריים לצמצם את התשלומים במזומן, כלכלה עם שיעור צמיחה של 7% בממוצע בעשור האחרון, ועלייה חדה אף יותר בצריכה אשר מתדלקת את סקטור ה- E-Commerce. אחוז גבוה של חדירת אינטרנט וטלפונים חכמים, ואוכלוסיה צעירה וטכנולוגית, תורמים גם הם לצמיחה.. בהמשך לזאת, ממשלת וייטנאם מכירה בפינטק כאחד מגורמי המפתח שיגרמו לעיצוב הסקטור הפיננסי במדינה, ולכן  בשנת 2017, הקים הבנק המרכזי בוייטנאם (SBV)  וועדת היגוי לטכנולוגיה פיננסית, במטרה להאיץ את התפתחות חברות הפינטק בוייטנאם. הוועדה עיצבה תוכניות המתמקדות ב- e-KYC, Open API’S,  P2P Lending, תשלומים אלקטרוניים וטכנולוגיית Block-chain.

הפעילות התקיימה בחלון זמן חשוב ומסקרן, כאשר השוק נמצא מצד אחד בהתעוררות מואצת, בעיקר מצד הבנקים, אך יחד עם זאת אין עדיין נוכחות מסיבית של ספקי פתרונות מתקדמים בינ”ל, מה שהוביל למידת עניין גבוהה במיוחד סביב ביקור המשלחת.

במסגרת הרואדשואו בהאנוי, החברות התארחו בשניים מהבנקים הגדולים במדינה, BIDV  ו- Vietinbank, שם נפגשו עם נציגי המחלקות השונות, דמויות מפתח ויושבי ההנהלה. בנוסף, החברות ביקרו ב-SBV ; הבנק המרכזי של וייטנאם במטרה לדון בצורך הגובר ועולה של פינטק בשירות הרגולציה ולטובת תפקוד יעיל של מערכת הבנקאות.

גולת הכותרת היתה הסמינר העסקי אותו ארגן והוציא לפועל צוות הנספחות המסחרית, שלאחריו פגישות B2B שתואמו מראש  עם לקוחות ושותפים פוטנציאליים. התפוסה בסמינר הייתה מרשימה, עם כמאתיים אורחים; בנקים, חברות מתחום האבטחה, חברות מתחום הביטוח,SI חברות IT. כמו-כן הסמינר זכה לכיסוי תקשורתי מכובד.

הרואדשואו נחתם בתחושת סיפוק ועם אופק מבטיח לעבודה משותפת ויצירת קשרים כלכליים בין הצדדים השונים. תודה לעתני אורון ממכון הייצוא על שיתוף הפעולה.

חברות פינטק ישראליות נוספות בתחומים רלוונטיים, מוזמנות לפנות לנציגות המסחרית של מינהל סחר חוץ בוייטנאם. אנו נשמח לתמוך בכם ולסייע בתהליך הכניסה לשוק! 

 

צור קשר עם:

יניב טסל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל