VINFAST כאן – נא לחמם מנועים

 רשמים מביקור בחברת הרכב החדשה בעולם, ומותג הרכב הראשון אי-פעם בוייטנאם

כבר עם הכניסה בשערי מפעל VInfast, מיד הבנתי שעדיין לא ביקרתי במקום כמו זה בוייטנאם, וכנראה שיהיה מעניין.

החל בעובדה הלא שגרתית ששני המנהלים הבכירים שקיבלו אותנו לפגישה, היו שניהם בריטים. שניהם מהנדסים בכירים לשעבר בחברות רכב אירופיות, אשר במקום לפרוש החליטו לצאת להרפתקה נוספת, ככל הנראה תמורת סכום כסף שלא יכלו לסרב לו.

גם לוק מנהל הייצור שערך לנו את הסיור המאלף הוא אמריקאי ש”נחטף” מג’נרל מוטורס אוסטרליה, כמו גם מאות רבות של עובדים זרים אחרים בדרגות ובתפקידים שונים, המהווים אחוז חסר תקדים במונחים וייטנאמים מסך העובדים, ואשר חלקם מאיישים את מבנה המשרדים המדהים, וחלקם מתרוצצים בהאנגר עצום המימדים (לצערי אסור לצלם) בו נבנה

במהלך החודשים האחרונים פס הייצור לשני דגמי הרכב הפרטי הראשונים שצפויים להיות זמינים בשוק בסוף הרבעון הראשון של 2019.

“קו הייצור הוא State of the Art לא רק במונחים של תעשיית הרכב האזורית, אלא גם במידה שמפעל כזה היה קם בדטרויט או בבוואריה הוא לא היה נופל מהמפעלים של ענקיות הרכב העולמיות”, כך לדבריו.

לוק גם מוסיף וטוען שמה שגרם לו להפסיק להיות סקפטי ולהבין כמה “החבר’ה האלה רציניים”, הוא שכשבעלי Vinfast הציבו לוח זמנים

של שנתיים בלבד מ- 0 ועד תחילת ייצור, ועד עכשיו הם מצליחים לא רק לעמוד בו אלא גם להקדים אותו (חשוב להבין שהמפעל  נבנה על אי שרובו היה ביצות בפאתי עיר הנמל האיפונג). לג’נרל מוטורס לדבריו, זה לקח יותר 4 שנים באוסטרליה.

“קלרה” כבר הושקה בהאנוי בחודש שעבר.

ניתן לייצר בשלב זה 250 אלף יחידות ממנה בשנה, ובקרוב כשיושלם פס הייצור השני התפוקה צפויה להכפיל את עצמה. “קלרה” זה שם הדגם של הקטנוע החשמלי של VINFAST. במדינה בה נמכרים כל שנה 3 מיליון קטנועים ו”רק” 300 אלף מכוניות פרטיות, זו בהחלט נקודת התחלה חשובה.

הכסף שהושקע עד כה במפעל מוערך ביותר מ -10 מילארד דולר. השקעה כזו התאפשרה רק מכיוון שהחברה שייכת לקבוצה העסקית הפרטית הגדולה בוייטנאם, Vingroup, החולשת על מגוון רחב של עסקים בתחומים כמו נדל”ן המניב, נדל”ן למגורים, קמעונאות מזון, חוות חקלאיות, טכנולוגיה ואפילו רשת בתי-ספר ורשת בתי-חולים פרטית, ועוד. אם תכננתם ביקור בוייטנאם בקרוב, מה לגבי אפריל 2020? אז מרוץ פורמולה 1 יתקיים לראשונה  בהאנוי והספונסר הבלעדי- ניחשתם נכון – Vingroup!

פרוייקט מגורים בוייטנאם
פרוייקט נדל”ן לדוגמה של וינגרופ

כבר אמרנו שהחבר’ה האלה רציניים, נכון?

בפגישתנו סקרתי בפני הנהלת החברה את מנעד הפתרונות הישראלים בתחום האוטומוטיב, ואת הפלטפורמות השונות בהן הנספחות המסחרית יכולה לחבר בינן לבין חברות ישראליות בתחומי העניין והרכים שלהם.

כמו-כן שוחחנו על פתרונות ישראליים לייצור מתקדם, אשר עוררו עניין רב.

אל פגישתנו התלווה נציג המכירות של חברה ישראלית בתחום התחבורה, שבתורו הציג בפניהם את הטכנולוגיה והאפשרויות השונות לשיתופי פעולה, וכן המפיץ הוייטנאמי של החברה הישראלית.

פגישה מסוג זה היא דוגמה למערכת יחסים ארוכת טווח בין הנספחות המסחרית לבין חברה יצואנית ישראלית.

הסיפור התחיל לפני כ- 3 שנים לאחר שהחברה פנתה אלינו במערכת המקוונת, בבקשה לאתר הזדמנויות ולמצוא שותף מקומי.

מירוץ פורמולה 1
ב- 2020 מירוץ פורמולה 1 יתקיים בהאנוי במימון VINGROUP

לאחר יותר משנה בה היינו בקשר רציף עם החברה, במהלכה  נציגי החברה אף ביקרו במדינה מספר פעמים, נחתם הסכם הפצה עם אחד מאנשי הקשר של הנספחות המסחרית, והתבצעה הזמנה ראשונה- “סיפור הצלחה” ראשון לחברה בוייטנאם!

סיפור הצלחה אשר מצטרף להרבה סיפורי הצלחה אחרים של חברות ישראליות שהסתייעו בשירותיה של הנספחות המסחרית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה.

כיוון שנציג החברה ממשיך לעדכן אותנו באופן קבוע לקראת כל ביקור שלו באזור, החלטנו לנצל את ההזדמנות והצענו לחברת VINFAST שהחברה הישראלית תצטרף אלינו, הצעה שהתקבלה בקלות, לטובת כל המעורבים.

למרות שביקור זה הותיר עלי כאמור רושם עז במיוחד כיוון שמדובר בחברה מקומית, וייטנאם היא מעצמת ייצור, הן של חברות זרות והן של מקומיות.

סמסונג, נייק, אינטל, הונדה ועוד רבות אחרות הקימו במדינה מפעלי ענק. ביקורים שאנחנו מקיימים במפעלים וחברות בוייטנאם הם עניין שגרתי, וכך אני והצוות המקומי מרחיבים את מעגל הקשרים שלנו ולחפש עוד הזדמנויות לייצוא טכנולוגיות ישראליות.

בשנת 2019 צפויות לנו מגוון פעילויות, אחת מהן, היא רודשואו ראשון מסוגו של חברות ישראליות בתחום פתרונות לייצור מתקדם, במסגרתו נפגוש חברות כמו VINFAST ועוד רבות אחרות.

חברות ישראליות בתחום שמתעניינות בשוק הוייטנאמי, מוזמנות ליצור איתנו קשר!

 

 

 

 

צור קשר עם:

יניב טסל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל