בתחילת החודש נוסדה בווייטנאם הוועדה לניהול ההון הממשלתי (CMSC), אשר זכתה לכינוי “ועדת העל”, אשר עתידה לנהל 19 חברות ותאגידים כלכליים בבעלות המדינה, בשווי כולל של 43 מילארד דולר.
הוועדה אחראית על ניהול ההון הממשלתי בחברות שבהם המדינה מחזיקה ב 100% בעלות, וכן בחברות בבעלות משותפת (JSC) בהן למדינה הון משמעותי, שעד כה היו כפופות ישירות ל -5 משרדים ממשלתיים שונים (משרד האוצר, משרד התעשייה והמסחר, משרד החקלאות ומשרד התחבורה) בטקס החניכה, נחתם מזכר הבנות להעברות הזכויות ממשרדי הממשלה השונים לוועדה החדשה.
הזדמנות לחברות ישראליות במדינה
בהתייחסו לטקס, ראש הממשלה נגוין סואן פוק ציין כי “מטרת המהלך הוא שיפור היעילות של ניהול ההון בבעלות המדינה, ובכך הפיכת הכלכלה להוגנת ותחרותית יותר”.
לאלו מכם שפחות מבינים את ההקשר והמילים המדודות, מדובר (אולי?) במהלך שמונחה מלמעלה, ומטרתו לנסות להפחית, גם אם לא לנתק לחלוטין, את קשרי ההון שלטון במדינה.
במידה והמהלך יצלח, ניתן לקוות שמנגנוני קבלת ההחלטות של החברות הממשלתיות הגדולות (ביניהן למשל מונופולי הענק EVN ופטרו וייטנאם, חברות החשמל והנפט של וייטנאם, בהתאמה) יעברו התאמה הדרגתית ויתבססו יותר על מודל השאת רווחים ופחות על מקסום תועלת לבעל אינטרס כזה או אחר.
במידה ואכן תהיה מגמה כזו, לחברות זרות, ובכללן חברות ישראליות, יהיה פשוט יותר לעשות עסקים עם החברות הללו. כבר כיום, חברות ישראליות עושות עסקים עם מספר לא מבוטל של חברות ברשימה.
ברואדושאו חברות אבטחת סייבר שארגנה הנספחות המסחרית של מינהל סחר חוץ בוייטנאם באוגוסט האחרון, חברת החשמל הויייטנאמית נתנה במה לכל 12 החברות המשתתפות מישראל, כאשר אירחה את החברות הישראליות במשרדיה בהשתתפות בכירים מכל החברות הבנות שלה, בפנל מרתק שכלל סקירה ודיונים על צרכי האבטחה של חברת החשמל, והפתרונות הטכנולוגיים שמציעות חברות ישראליות.
ברואדושאו נוסף בארגון הנספחות המסחרית בוייטנאם, הפעם בקטגוריית מובייל, 10 החברות הישראליות שהשתתפו התארחו במשרדיהן של 2 חברות נוספות מעניינות באותה רשימה – VNPT (ה”בזק” של וייטנאם), ומוביפון, המפעיל הסלולרי השני בגודלו במדינה, והמתקדם ביותר טכנולוגית.
מעוניינים לשמוע עוד על עשיית עסקים במדינה? עם חברות ממשלתיות או פרטיות? מוזמנים לפנות אלינו!