מומחה הסייבר והביטחון המולדת מישראל השלים יומיים גדושים ביותר בדלהי

מומחה הסייבר והביטחון המולדת מישראל השלים יומיים גדושים ביותר בדלהי

בהזמנת מכון היצוא ובמימון וארגון נספחות משרד הכלכלה והתעשייה בשגרירות ישראל בניו דלהי, הגיע בראשית השבוע החולף מומחה הסייבר וביטחון מולדת (HLS) זורי קור, לדלהי, במטרה לקיים סדרה של פגישות, סמינרים ואירועי חשיפה בדלהי ובתוך כך – לשכנע את קהלי היעד מדוע חשוב, משתלם ונכון עבורם להגיע לישראל בשבוע של ה 12-15 בנובמבר במטרה להשתתף בתערוכת HLS&CYBER.

היום הראשון בביקורו של זורי החל בפגישה עם הרגולטור לתעופה אזרחית של הרפובליקה של הודו.

הודו מצויה בתהליך החזרה לפעילות של מאות שדות תעופה ישנים ורושמת גידול של 20% בהיקף תנועת הנוסעים בכל שנה. מובן כי בהתאם, גדלים הצרכים של הודו בהיבטים של אבטחת שדות תעופה, הטמעת מערכות בידוק, הקמת מערכי שליטה ובקרה וכיו”ב.

לאחר המפגש הפורה, המשיך המומחה הישראלי, זורי קור, לסמינר בן כשעתיים בנושאי HLS וסייבר, במסגרתו הציג בפני כ-75 משתתפים שהוזמנו ע”י הנספחות בדלהי וארגון CII.

במהלך הסמינר, חשף זורי קור בפני הקהל ההודי שגדש את האולם את תפיסת הביטחון הישראלית בשני הסקטורים הללו וכיצד אלו מתחברים כיום – יותר מאי פעם – והופכים כמעט לזירה אחת: וירטואלית וממשית – התלויה ומשפיעה אחת על השנייה.

 

לאחר הסמינר, המשיך מומחה הביטחון הישראלי אל פגישה עם איגוד המפעילים הפרטיים של שדות התעופה הבינלאומיים של הודו. ארגון זה, מאגד את כל החברות הפרטיות המפעילות שדות תעופה ברישיון המדינה בהודו הגדולה. לארגון זה וחבריו, עניין רב בפתרונות ישראליים הן בתחום הסייבר והן בתחום ביטחון המולדת ככלל ופתרונות ממוקדים עבור שדות תעופה בפרט.

משם – נסע מומחה הביטחון הישראלי, בליווי אנשי נספחות משרד הכלכלה והתעשייה בהודו, לפגישה עם אנשי הרגולציה בתחום הסייבר וה-IT של משרד הרכבות בהודו – אחד המשרדים הגדולים והמרכזיים ביותר בממשלה הפדרלית.

לקראת סופו של היום הראשון, התקיימה פגישה עם המתאם הלאומי של הודו לנושא הגנת סייבר בהודו – דוקטור גולשאן ראי. במהלך הפגישה, שהתקיימה במעמד שגריר ישראל בהודו, דניאל כרמון, הועלתה האפשרות להזמין את הדוקטור גולשן ראיי לשמש כדובר בכנס HLS&CYBER והאחרון דווקא הביע עניין רב באפשרות זו.

לקינוחו של יום זה, נפגשו שגריר ישראל בהודו, מומחה הביטחון הישראלי והח”מ עם שר התעשייה והמסחר של הודו, שהוא גם שר הרכבות לשעבר וכיום עומד מתוקף תפקידו גם על משרד התעופה האזרחית (!)

ואולם, הדובדבן שבקצפת, היה מפגש משמעותי ומרתק עם יושבי ראש ומנכ”לים של חברות הודיות גדולות שהביעו עניין עקרוני להגיע לכנס בראש קבוצת בעלי תפקידים מחברתם (חלקם כבר הגיעו בראש משלחות מקצועיות מטעם הקבוצה העסקית בראשותם בעבר).

מדובר היה ביום עמוס לעייפה שנמשך על פני למעלה מ-12 שעות (מ-8:30 בבוקר ועד 22:00 בקירוב).

יום הפעילות השני בדלהי כלל פגישה מרובת משתתפים עם רשות החשמל של הודו – מפגש בו נכחו 16 איש שכולם בעלי תפקיד בדרג בינוני \ גבוה בהנהלת הארגון ובהחלט ניתן לומר עליהם כי הם בכירים בתחום הסייבר ואבטחת המתקנים הרגישים.

לאחר המפגש, התקיים תדרוך עיתונאים שעסק (איך לא) בכנס שעתיד להתקיים בנובמבר, קידום התעשייה הישראלית בתחום אל מול הצרכים ההולכים וגוברים בתת היבשת ההודית. תדרוך העיתונאים הניב תוצאות מהירות כמו כאן וכאן.

לאחר מכן, התקיים מפגש ייחודי עם נציגי ארגון DSCI (המועצה לביטחון המידע של הודו) הכולל נציגים בתפקידי CSO, CISO ואחראי ביטחון וביטחון מידע שונים של מוסדות פיננסים, מוסדות ממשל, ארגונים פרטיים כמו פלטפורמות מסחר וארנקים דיגיטליים וכיו”ב.

לקראת סיום הביקור, קיים מומחה הביטחון הישראלי, מר זורי קור, שיחה מצומצמת עם נציגי מכון מחקר ORF – אחד ממוסדות המחקר המשפיעים בהודו ולבסוף – קיים מפגש (שלהפקתו היו שותפים החברים מסיב”ט בשגרירות), בו השתתפו קציני משטרה ממספר מדינות בתוך הודו.

משם, המשיך מומחה הביטחון הישראלי אל בנגלור ומומבאיי להמשך פעילות קידום וחשיפה של הכנס במסגרת מפגשים שאורגנו ע”י הנספחים בבנגלור ומומבאיי.

כמובן שבכל מפגש חולקו חומרי הסברה, דרכי תקשורת לצוות הנספחות וכיו”ב.

מדובר בהפקה מאוד מורכבת שדרשה מאמץ רב הן ברמת ההכנות הקדחתניות והן ברמת הביצוע של הפעילות האינטנסיבית לאורך יומיים של קידום הכנס בדלהי ואל מול נציגים מהאזור כולו.

כולנו תקווה כי המאמצים יישאו פרי ונראה משלחת מרובת נציגים איכותיים ורלוונטיים מהודו לישראל שיגיעו לארץ במטרה לאתר פתרונות רלוונטיים לשוק ההודי ויחתמו על עסקאות ושותפויות עסקיות אל מול החברות הישראליות בתחומי ביטחון המולדת וביטחון המידע.

צור קשר עם:

ברק גרנות

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל