ה- OECD פרסם לאחרונה דו”ח מקיף על הודו – הפרטים בכותרות כאן בפנים!

ה- OECD פרסם לאחרונה דו”ח מקיף עבור הודו, שסוקר מספר תחומי מדיניות וכן את מצבה של הודו יחסית למדינות אחרות במדדים רלוונטיים. להלן תמצית ההמלצות מהן גם ניתן להתרשם על הסוגיות הנסקרות בדו”ח:

  1. על ממשלת הודו לעודד יצירת משרות במגזר הציבורי באמצעות הורדת הנטל הביורוקרטי, חיזוק כוחם של עובדי השירות הציבורי, מתן הכשרה ראויה ותמיכה ב”העסקה מחדש” של עובדים (כנראה הכוונה ל’באים לעבודה’).
  2. לעודד את הפריון במגזר החקלאי באמצעות העברות טכנולוגיות נדרשות לענף ממדינות מתקדמות יותר
  3. חיזוק ערך האחריותיות במערכת החינוך, תוך שיפור רמת ההוראה ושיפור התשתיות במוסדות החינוך והאקדמיה
  4. להבטיח כי הכשרות וכלים הניתנים לצעירים כהכנה לשוק העבודה, תואמים את הסטנדרטים הבינלאומיים וזאת על מנת להמשיך ולהאיץ את הצמיחה הכלכלית, להמריץ חדשנות ולהשתלב בתחרות בין השווקים והחברות העסקיות בזירה הגלובאלית
  5.  לעודד מדינות (בתוך הודו, ב.ג) להגדיל את ההוצאה הציבורית על בריאות, תוך חשיפתם אל מכניזם המאפשר אחריותיות לתוצאות והביצועים של מערכת הבריאות המקומית, הנתמך ע”י מערך המידע הלאומי שיבטיח את חשאיות המידע הרפואי.
  6. להרחיב את תכנית ביטוח הבריאות הממלכתית –  (Rashtriya Swasthya Bima Yojana (RSBY – ולוודא כי השירות ניתן בדגש על שירותי בריאות חיוניים ועיקריים תוך הבהרה ברורה יותר של סל השירותים המכוסה בתכנית הבריאות המדוברת.
  7. להתמיד ברפורמות הסחר בדגש על פישוט, תיאום וסינכרון המידע הנדרש למילוי במסמכים השונים של הרשויות השונות, כמו גם יצירת רצף תהליכי ברור יותר של מסחר בדגש על חיזוק הקשר המסחרי עם מדינות שסחורותיהן עוברות את גבולות הודו וסוכנויות הייצוא שלהן.
  8. להחיל את תהליכי הליברליזציה המבורכים שכבר מכילים את תעשיית הטלפוניה הניידת, גם על סקטור הטלפונייה הנייחת, באופן שיגביר תחרותיות ויביא לשיפור השירות, איכותו והמחירים בענף התקשורת המהירה לבתים.
  9. לעודד השקעות באמצעות התנהלות עסקית אחראית יותר, תוך המשך המגמה להקל את ההגבלות על השקעות ישירות זרות.
  10. להעלות בהדרגתיות שירותי “בסיס” לאזרחים על מנת להבטיח כי לשירותים אלו יש היתכנות כלכלית \ פיננסית.
  11. לעודד ממשלות מקומיות (מדינות \  מחוזות) לקחת אחריות על פרויקטים בתחום התשתיות וכן להבטיח הקצאת תמריצים גבוהים יותר לממשלות מקומיות שפועלות בשיתוף עם ממשלות אחרות (מעבר לאזור שלהן) בשיתוף פעולה פורה.
  12. להמיר את התמיכה הממשלתית בחקלאים ומשקים מתמיכה במימון אספקת מים ומימון תשתיות מים, לתמיכה בעידוד חדשנות, גידולים ברי קיימא, פריון של החוות החקלאיות וכיו”ב.

רוצים לקרוא עוד? גרסת אונליין כאן.

תודה רבה ל Lena Zeiger, ראש נציגות משרד הכלכלה והתעשייה ל-OECD ששיתפה אותנו במידע.

צור קשר עם:

ברק גרנות

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל