וייטנאם – הזדמנות אחרונה להצטרף לרואדשואו חברות אבטחת סייבר

כלכלת וייטנאם צומחת בקצב מהיר בהשוואה למדינות אחרות בדרום מזרח אסיה וזה נכון שבעתיים עבור תעשיית אבטחת הסייבר של המדינה.

Background image with characters representing security concept

עם זאת, השוק המתבסס מביא גם לזרימה של מותגים, וכתוצאה מכך לתחרות עזה בין תעשיות האבטחה (הן בתחום חומרה והן בתוכנה). לאור זאת, מפיצים נאלצים לאמץ אסטרטגיות שונות כדי לשמור על יתרון תחרותי.

התקפות סייבר גדלות במספרן ובעוצמתן והופכות להיות מתמשכות ומתוחכמות יותר ויותר.

על פי סקר שנערך לאחרונה, וייטנאם מדורגת במקום ה -12 ברשימת המדינות המתמודדות עם התקפות סייבר, ומדורגת במקום השלישי מתוך 10 מדינות במספר האפליקציות ה”נגועות” שהורדו עבור אנדרואיד.

וייטנאם גם דורגה במקום השני הלא מחמיא מבחינת סיכוני אבטחה בקרב מדינות  אסיה פסיפיק בדו”ח של מיקרוסופט אסיה בשנת 2017.

העלייה במתקפות הסייבר, כולל עלייה תלולה ב- ransomware, ו- Malware משולבת  עם כלי כריית מטבעות קריפטו, עלתה למשתמשים הוייטנאמי יותר מחצי מיליארד דולר בשנה שעברה (2017), על פי דו”ח של חברת האבטחה המקוונת BKAV.

cyber hacking

עוד, במאי שנה שעברה יותר מ -1,900 מחשבים בווייטנאם נדבקו על ידי ההתקפה העולמית של Wannacry.

השקעה ממשלתית:

משרד התקשורת של וייטנאם התריע באחרונה לגבי הסיכון באיומים על אבטחת המידע, תוך שהוא מציין את המיקוד של הממשלה למניעת תקיפות על משרדי הממשלה עצמם.

המשרד הכיר בכך שהמידע המשמש את התוקפים יכול לשמש ככלי לתקוף את תשתיות מדינה, לערער את פעילות הממשלה, או לגרום נזק חמור לכלכלת המדינה.

ממשלת וייטנאם מחזיקה במנדט ברור לשיפור התשתית שלה והודיעה על תוכנית השקעה של 300 מיליארד דולר עד 2030. מלבד פרויקטי תשתית לאומיים, יותר ויותר הנהגות מקומיות (במדינה סה”כ 63 כאלה)  מיישמות או מתעניינות ליישם מיזמים של “עיר בטוחה”.

ב – 2016 למשל, הממשלה המקומית של Danang לקחה את היוזמה כדי לשפר את הבטיחות של העיר על ידי התקנת אלפי מצלמות מעקב במקומות ציבוריים. מצלמות מעקב דומות בעיר נפרסו גם באזורים שונים בהאנוי ובהו צ’י מין סיטי לצורך ניטור תעבורה ובקרת שיטפונות.

אתגרים:

בשבוע שעבר אישרה האסיפה הלאומית של וייטנאם, הגוף המחוקק של המדינה, חוק אבטחת סייבר שנוי במחלוקת מה שמעורר חששות לגבי חופש הביטוי מצד קהילות עסקיות, מקומיות וזרות כאחד.

עסקים זרים כגון גוגל ופייסבוק יידרשו לפתוח נציגות או סניפים בווייטנאם, כמו גם לאגור נתונים על המשתמשים המקומיים שלהם בתוך המדינה.

חברות מקומיות מודאגות גם מהחוק החדש. מכתב משותף מ -13 קבוצות טכנולוגיות מידע – כולל ארגונים מקומיים כגון FPT, VNG ו- Mobipone, כמו גם קבוצות זרות עם אינטרסים בווייטנאם, כולל Panasonic, Toshiba ו- Lazada – נשלח לאסיפה הלאומית ביום שני בקריאה לעיכוב להצבעה.

עם זאת, בהאנוי מתעקשים על אימוץ הצעת החוק החדשה, בטענה כי זהו כלי נחוץ בדחיפות “להגן על האומה מפני התקפות סייבר” ולבצע “מיסוד מהיר ומלא של מדיניות המפלגה” בנוגע לביטחון הקיברנטי.

בסך הכל, שוק אבטחת המידע בוייטנאם מבטיח מאוד, אך חברות זרות יצטרכו להישאר ערניות בשוק הדינמי, אשר מושפע באופן הדוק מההוראות המתעתעות.

בין ה -30 ביולי ל -3 באוגוסט 2018 נקיים רואד שואו חברות סייבר ישראליות בוייטנאם (שימשיך גם לתאילנד) בשיתוף מכון הייצוא.  במסגרת התכנית יתקיימו סמינרים עסקיים בהאנוי ובהו-צ’י-מין- סיטי, ופגישות עם גורמי מפתח במשרד התקשורת, עם מוסדות פיננסיים, חברות תקשורת, תשתיות קריטיות, אינטגרטורים מובילים ועוד.

זו ההזדמנות האחרונה לחברות מעוניינות בתחום לפנות אלינו כדי להירשם!

לקריאה נוספת:

http://www.apstar.org/retreat/2017/vietnam/AP-stars-retreat-BinhVT-VN-Internet-CyberSec-Landscape16-17.pdf

https://www.opengovasia.com/articles/6867-information-security-threats-taken-more-seriously-by-vietnam-

 

 

 

צור קשר עם:

יניב טסל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל