שלום בין צפון ודרום קוריאה – הזווית הכלכלית

ביום שלישי הקרוב ה12 ביוני תתקיים פגישה היסטורית בין נשיא ארה”ב דונלד טראמפ ושליט צפון קוריאה קים ג’ונג און.

הרבה מדברים על ההשלכות של הפסגה על יחסי הכוחות בעולם, היחסים האישיים בין המנהיגים והסיכוי לשלום היסטורי בחצי האי הקוריאני.

אבל מה ההשפעה הכלכלית של השלום על  דרום קוריאה, החסרונות והיתרונות.

Korea Development Bank בדק ולהערכתו צפון קוריאה צריכה השקעה בסך של כ621.5 מיליארד דולר בשביל להעלות את התמ”ג הלאומי לנפש של המדינה מהרמה הנוכחית של 650$ לרמה של 10,000$.

להערכתם התהליך ייקח 20 שנה, אבל במידה ותהליך שיקום צפון קוריאה יהיה מהיר יותר העלויות ירדו בצורה משמעותית.

בשביל להבין את הסדר גודל, השקעה כזאת היא כ2% מהתוצר הלאומי גולמי של קוריאה הדרומית.

לידיעתכם באמצע שנות ה70 התמ”ג של קוריאה הדרומית והצפונית היה זהה אך מאז כלכלת דרום קוריאה צמחה בקצב מסחרר והתמ”ג לנפש (ריאלי) עומד כעת על 30,000$.

ברור לכל הצדדים שהשלום עדיין רחוק מאד ולא וודאי וכן לא בטוח שהמודל שייבחר הוא  איחוד קוריאה. עם זאת  קוריאה הדרומית תמיד מסתגלת קדימה ובוחנת את המודל של איחוד גרמניה כדוגמא.

לכן ברור למקבלי ההחלטות וגם לציבור הרחב שצמצום הפערים בכלכלה יעזור לאיחוד בין המדינות בטווח הארוך הן מבחינה כלכלית ותרבותית.

כמו כן הסכם השלום יכול להביא הזדמנויות כלכליות אדירות לקוריאה (צפונית ודרומית) החל מכח עבודה זול לתעשייה, פרויקטים אפשריים בתחום התשתית והאנרגיה והכי חשוב גישה למחצבים הרבים שלא מנוצלים בצפון קוריאה כגון מתכות יקרות, זהב ויהלומים.

בינתיים נשאר רק לחכות ולראות מה יקרה במפגש ההיסטורי שבוע הבא, דבר אחד בטוח, המרוויח המרכזי מהפגישה הוא הבית הלבן שכבר התחיל למכור מדליות מזכרת מהאירוע בעלות של 49$.

 

צור קשר עם:

שי פילר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל