ממשלת טאיוואן מתמקדת בשנים האחרונות בפיתוח סקטור הפינטק. בשנת 2014 הכריזה הממשלה על הפחתת הרגולציה במטרה לקדם חדשנות פיננסית ולהפוך את הסקטור הפיננסי המקומי לסקטור חדשני יותר, הממוקד יותר בצרכן ותואם את רוח התקופה. בספטמבר 2015 הוקם משרד הפינטק לצורך יישום התוכניות ולפיתוח סקטור .
בנוסף, באותה שנה הוקמה גם קרן ממשלתית לטכנולוגיות פיננסיות – FinTechBase, אשר גייסה 6.4 מיליון דולר טאיוואני (מעל 200,000 דולר ארה”ב) ממוסדות פיננסיים שונים במטרה לסייע לסטארטאפים מקומיים מסקטור הפינטק.
היעד של הממשלה הוא להגיע לקרן של למעלה מ- 150 מיליון $ ארה”ב ולמשוך עשרות סטארטאפים להצטרף לסקטור הפינטק. תעשיית הפינטק בטאיוואן מוערכת בהיקף של מעל 36 מיליארד $.
ענף הבנקאות הטאיוואני מתאפיין בתחרות אינטנסיבית, כתוצאה מכמות רבה של בנקים יחסית לגודל השוק המקומי. שלושת הבנקים הגדולים ביותר בטאיוואן:
-
Bank of Taiwan, Mega Bank, Cooperative Bank – (על פי סדר זה) מהווים יחד נתח של כ – 25% בלבד מסקטור הבנקאות, נתח קטן בהשוואה לסינגפור (94%) או–הונג קונג (60%).
רוב הבנקים בטאיוואן הינם קטנים יחסית ופעילותם מתמקדת בשוק המקומי. מדובר גם בתעשייה מוגנת מאוד בה נהוגה רגולציה קפדנית מצד הממשלה באמצעות הועדה המפקחת על סקטור הפיננסים (FSC), שהינו המוסד הממשלתי המרכזי האחראי על הסקטור ובעל מעורבות גבוהה בפיתוח תעשיית הבנקאות המקומית.
במדד התחרותיות העולמי לשנים 2017-2018 של הפורום הכלכלי העולמי, טאיוואן מדורגת במקום ה – 19 בעולם בקטגורית מידת הפיתוח של השוק הפיננסי אך במקום ה -25 בלבד בקטגורית מידת המוכנות הטכנולוגית, דירוגים המשקפים את הפיתוח הנדרש בסקטור הפינטק (טכנולוגיות פיננסיות – Financial Technologies).
שירותים בנקאיים באינטרנט ותשלומים ניידים באמצעות רשתות חברתיות ואפליקציות זוכים להעדפה בקרב הדור הצעיר של הצרכנים, דור אשר נסמך במידה רבה על שירותי הטלפון הניידים בשימושיו היומיומיים.
הבנקים מנסים למצב את עצמם מחדש כמותגים צעירים ולספק בין היתר שירותים פיננסיים מתקדמים טכנולוגית אשר יתאמו את העדפות הצרכנים המעדיפים לבצע את פעולותיהם מבלי להגיע לסניף הבנק.
העדפה הטומנת בחובה גם התייעלות תפעולית נוכח האפשרות לצמצם את מספר הסניפים העודף.
תחום הזיהוי דיגיטלי הפך גם כן לנושא חשוב כתוצאה מהעלייה בביקוש לשירותים בנקאיים באינטרנט. תחומים נוספים בעלי פוטנציאל בסקטור זה: טכנולוגיות Blockchain, מערכות ניתוח נתונים אנליטיות, שירותי הלוואות P2P ושירותי ייעוץ רובוטיים בתחום בינה מלאכותית.
בחודש הבא, יוני 2018, תגיע לארץ משלחת מרובת משתתפים של בכירים מסקטור הבנקאות של טאיוואן, בהובלת הנספחות הכלכלית בטייפה ובשיתוף מחלקת ההייטק של מכון הייצוא.
במשלחת ייקחו חלק חברים באיגוד הבנקים של טאיוואן ובראש המשלחת יעמוד יו”ר Bank of Taiwan שהינו גם נשיא איגוד הבנקים ושר האוצר לשעבר. חברי המשלחת ייפגשו עם סטארטאפים ישראליים מסקטור הפינטק, יבקרו במוסדות פיננסיים מובילים בישראל ובפארק הסייבר בבאר שבע.