שוק הפינטק בוייטנאם מציג חזון ושאיפות אופטימיות

תעשיית  הטכנולוגיות הפיננסיות ( fintech ) בוייטנאם נמצאת בשנים האחרונות במגמת עלייה תלולה, אשר מונעת על ידי עניין גובר מצד משקיעים זרים ורצון ממשלתי להגביר את החדשנות הפיננסית. כיום, ישנן כ -48 חברות פיננסיות מקומיות בווייטנאם, חלקן הגדול חברות הזנק. החברות מספקות שירותים פיננסיים מגוונים מתשלומים והעברות מט”ח, מטבעות קריפטו ועד ניהול פיננסי מותאם אישית.

ממשלת וייטנאם החלה לנקוט בגישה פרו-אקטיבית לעידוד יוזמות השקה בתחום הפינטק, והקימה ועדה לדיון באסטרטגיות לקידום ופיתוח התעשייה. הממשלה גם הוציאה החלטת מדיניות שמטרתה להפחית באופן דרמטי את העסקאות במזומן ולשפר את שיטות התשלום האלקטרוני על ידי 2020. התוכנית החדשה לא רק מתוכננת לספק את התשתית והציוד כדי להפוך את וייטנאם לכלכלה ללא מזומנים, היא גם מבקשת לשנות באופן יסודי את הרגלי התשלום של הוייטנאמים. באופן ספציפי יותר, התוכנית מבקשת לצמצם את מספר העסקאות במזומן לפחות מ -10% מכלל עסקאות השוק  בסופרמרקטים, קניונים ובקרב מפיצים עד 2020; 70% פחות מן מהעסקאות הקשורות לשירותים ותקשורת; ו –50% מכלל עסקאות במשקי הבית העירוניים.

עם 30 מיליון משתמשי טלפונים חכמים ושיעור חדירה אינטרנט של 52%, השוק הווייטנאמי מהווה קרקע פורייה עבור פתרונות fintech ומימון דיגיטלי. חברות רב לאומיות זרות ופירמות נכנסות למדינה בתקווה למשוך את האוכלוסייה הצעירה ומוטת הטכנולוגיה של וייטנאם. תשלום מקוון בנייד הוא הסגמנט המוביל והצפוף ביותר בעולם ה- fintech של וייטנאם, אבל עתה עם כניסת של ענקי אינטרנט וטכנולוגיה  כמו סמסונג, עליבאבא ובקרוב אפל Pay, התחרות הולכת ונעשית חריפה יותר.

בשנים האחרונות, הבנקים הוייטנאמיים נוקטים בגישות שונות למעבר לעידן הדיגיטלי. Orient Commercial    (OCB)Bank  לדוגמה, הפך ב 19 למרץ השנה, לבנק הראשון במדינה אשר עובר לפלטפורמה דיגיטלית Omni-Channel, המאפשרת ללקוחות לעבור בין התקנים שונים במהלך ביצוע עסקה אחת. OCB גם הציע כמה מוצרים חדשים לניהול פיננסי, פתיחה מקוונת של חשבונות חיסכון, תזמון תשלומים עתידיים ווידג’טים אשר נותנים ללקוחות אפשרות לנהל ולארגן את השירותים הנפוצים ביותר שלהם. הבנק מתכנן להציע ללקוחותיו מוצרים טכנולגויים נוספים עד 2020.

הנספחות המסחרית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה בוייטנאם, בשיתוף עם ענף הפינטק במכון הייצוא הישראלי, מביאים לישראל את ה- CIO של הבנק, לביקור מקצועי בו הוא יקיים סדרת פגישות עם חברות ישראליות  וביקורים במרכזי חדשנות בתחום הפועלים בישראל. חברות אשר מציעות פתרונות רלוונטיים, כולל בתחום אבטחת מידע, ורוצות לקיים פגישה, מזמנות לפנות לעתני  otnio@export.gov.il  או לליאורה liorab@export.gov.il  ממכון הייצוא לצורך תיאום.

 

חברות אשר מתעניינות בשוק הויייטנאמי המתעורר ורוצות לקבל מידע נוסף, מוזמנות לפנות לנספחות המסחרית בהאנוי

 

צור קשר עם:

יניב טסל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל