מה נשמע ב “סיר האורז” של העולם?

הצמיחה הכלכלית שעשתה ווייטנאם ב -30 השנים האחרונות היא לא פחות ממדהימה. רפורמות כלכליות ופוליטיות שהחלו בשנת -1986 הביאו לצמיחה מהירה של הכלכלה ויציאה של המדינה מרשימת המדינות העניות.

צמיחת התוצר המקומי הגולמי של וייטנאם לנפש בשנות ה-90 הייתה בין המהירות בעולם, והגיעה לממוצע של כ- 7% בשנות ה-2000. האוכלוסייה הווייטנאמית כיום יותר משכילה ובריאה מלפני עשרים שנה – וההתקדמות ניכרת בכל הצמתים החברתיים.

המשך המודרניזציה של ענף החקלאות רק תגביר את הצמיחה הכלכלית של ווייטנאם וסקטור החקלאות כנראה ימשיך להיות הקטר החשוב ביותר לצמיחה הכלכלית ולהפחתת העוני בווייטנאם במשך שנים רבות.

 

הביקושים הגדלים למזון בריא ובטוח בקרב מעמד הביניים הצומח, וכן ההשקעות של חברות פרטיות בחקלאות מתקדמת מוטת ייצוא אשר דורשת סטנדרטים גבוהים, יוצרת את הצורך לשימוש בטכנולוגיה מתקדמת וידע.

וייטנאם, על -אף היותה כלכלה קטנה במונחים עולמיים, היא מעצמת סחר, בוודאי במונחי סחר ביחס לתוצר, ומהווה חלק מרכזי בשרשרת האספקה והייצור העולמית.

בשנים האחרונות וייטנאם ממצבת עת עצמה כמעצמת ייצוא חקלאי. וייטנאם מדורגת ראשונה בעולם בייצוא של קשיו ופלפל שחור, שנייה בעולם בייצוא קפה ושלישית בעולם בייצוא אורז. וסין, בהתאמה). זאת כפי שגם הצגתי בכנס, אותו ארגן מינהל סחר חוץ, במהלך ביקורי האחרון בישראל.

עם זאת, לצד נפח הייצוא הגואה, וייטנאם עדיין נדרשת לשיפור איכות המזון שהיא מייצאת, ושימור רמה גבוהה ואחידה, בעיקר כדי לעמוד בסטנדרטים של שווקי הייצוא הגדולים שלה- מדינות האיחוד האירופי, יפן, אוסטרליה וארה”ב.

חוץ מפעילותנו השוטפת בקידום טכנולוגיות חקלאיות בוייטנאם, הנספחות המסחרית בוייטנאם, מקדמת באופן פעיל את תערוכת אגריטק שמתקיימת בישראל אחת ל- 3 שנים, ותתקיים בחודש מאי השנה.

בשבוע שעבר היה לנו הכבוד לארח את ד”ר רון פורת, מומחה לטיפול לאחר קטיף ממכון וולקני. רון היה הדובר המרכזי, בשני סמינרים שקיימנו בדרום וייטנאם בנושא. האחד בהו-צ’י-מין-סיטי, העיר הגדולה והעשירה בוייטנאם, והשני בעיר קאנ-טו, בירת דלתת נהר המקונג, אזור המכונה (בצדק) “סיר האורז של העולם”.

ע”פ מחקרים שונים, כ- 40% מסך המזון שגדל בעולם לא נצרך, הופך לחסר ערך, ונזרק באחד משלבי-השרשרת, בים אם בשדה, ברשתות השיווק או בבית הצרכן.

לכן, טיפול לאחר קטיף הינו נושא חשוב ביותר במדינה, ויישום טכנולוגיות שונות יאפשר לה  להעלות את איכות המוצרים החקלאיים המיוצאים למדינות בהן נדרשים סטנדרטים גבוהים של איכות, כמו מדינות האיחוד האירופי, יפן ואוסטרליה.

בסמינרים, אשר התקיימו במעמד שגריר ישראל בוייטאנם מר נדב אשכר, ד”ר פורת שיתף את הקהל בפיתוחים אחרונים מישראל אשר מאפשרים להקטין אובדן מזון בצורות שונות, בין אם ע”י טיפוח זנים בהכלאה, ייצור אריזות מחומרים מתקדמים, ציפוי ואחסנה, ועוד.

לתערוכת אגריטק יגיעו השנה מספר רב של משלחות מוייטנאם, אשר מחפשות טכנולוגיות ישראליות בטיפול לאחר קציר, וכן בתחומים אחרים כמו – יישומי IT לחקלאות, השקייה, חקלאות בעלי חיים ומדגה, דישון ועוד.חלקן בפרופיל גבוה. בנוסף, מינהל סחר חוץ יקיים פורום עסקי ישראל- וייטנאם במסגרת התערוכה. חברות המעוניינות לקחת חלק מוזמנות לפנות אל גל סף, ממחלקת אסיה- פסיפיק במינהל סחר חוץ – Gal.saf@economy.gov.il

לקריאה נוספת על חקלאות התפתחות החקלאות בוייטנאם 

 

צור קשר עם:

יניב טסל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל